Scena

NIKČEVIĆ: Koncert u Kobiljem Dolu je izazov za nas, slijedi zajednički CD sa Đuričićem!

0908DarkoSrdjan
C
rnogorski duo gitara Darko Nikčević i Srđan Bulatović predstaviće se sjutra veče publici zajedničkim nastupom sa proslavljenim bubnjarem Dragoljubom Đuričićem u okviru manifestacije Cucka jeka, koja se ove godine održava po treći put u Kobiljem Dolu.

NIKČEVIĆ: Koncert u Kobiljem Dolu je izazov za nas, slijedi zajednički CD sa Đuričićem!
Portal AnalitikaIzvor

- Sa Dragoljubom smo pored koncerata koje smo ranije imali u Novom Sadu, Vrbasu i Nišu, imali 8. marta koncert u KIC-u „Budo Tomović“ koji nam je dao dodatni podstrek da nastavimo saradnju. Nakon koncerta u okviru Grad teatra u Budvi, kojim smo zatvorili muzički dio pomenute manifestacije, uslijediće nastup na Kobiljem Dolu - kazao je Nikčević u kratkom razgovoru za Portal Analitika najavljujući koncert.

Nikčević je istakao da će se publici sjutra veče predstaviti kompozicijama sa dva posljednja albuma i nekim novim koje će se naći na njihovom zajedničkom CD-u koji je u pripremi.

- U okviru Cucke jeke sjutra ćemo se predstaviti kompozicijama koje su sa naša dva posljednja albuma ali i nekim novim kompozicijama koje upravo pripremamo sa Dragoljubom i koje će se naći na zajedničkom CD-u našeg dua gitara i Đuričića - najavio je Nikčević i dodao:

- Koncert u Kobiljem Dolu je izazov za nas i nešto veoma zanimljivo i novo, jer se do sada nijesmo pojavljivali na festivalima toga tipa koji karakteriše muzika žanrovski drugačija od naše. Tako da ćemo biti na svojevrsnom iskušenju, da li će nas podržati publika - koja ne dolazi zbog nas već zbog Dragoljuba, kao i rok bendova koje je pozvao, Kerbera i Darkvud daba - te da li ćemo se uklopiti u tu priču.

0908cuckaJeka

Naš proslavljeni gitarista za Portal Analitika navodi da ima treme pred nastup, ali se nada da će uspješno proći test kod publike koja na koncert dolazi prvenstveno zbog Đuričića.

- Temelj naše muzike je klasična muzika, pa se nadam da će uspješno proći test kod publike sjutra veče. Moram priznati da ima treme jer nijesmo na „svom terenu“, baš zbog brojnosti i tipa publike koja će doći sjutra specijalno na ovaj događaj, pošto nijesmo bili u prilici da sviramo pred par hiljada ljudi, već su naši nastupi uglavnom organizovani u koncertnim salama za manji broj posjetilaca - naveo je Nikčević.

On je kazao da će cijela manifestacija moći da se prati putem interneta, preko specijalnog linka.

- Prema mojim saznanjima, biće instalirana kamera koja će koncert prenositi uživo putem interneta, dakle, vjerovatno će svi zainteresovani biti u mogućnosti da putem linka koji će biti dostupan, prate cijelu manifestaciju.

Poslije manifestacije u Kobiljem Dolu, naša saradnja sa Dragoljubom će se nastaviti, te nas očekuju zajednički nastupi. Već 1. septembra nastupamo u Nikšiću na otvaranju Festivala kamerne muzike, 4. septembra smo u Bijelom Polju, potom slijedi krajem oktobra, ako uspijemo da dogovorimo - veliki koncert u Beogradu - zaključio je Nikčević i pozvao sve posjetioce da u što većem broju dođu na sjutrašnji spektakl.

A. POPOVIĆ

Portal Analitika