Scena

Baletska trupa „Ballo“ gostuje na tivatskim „Purgatorijama“

0605ballo
B
aletska trupa „Ballo“ iz Podgorice izvešće večeras, sa početkom u 21:30 sati, na Ljetnoj pozornici plesnu predstavu „Čaura“, za koju su koreografiju uradile Tamara Vujošević Mandić i Slavka Nelević.

Baletska trupa „Ballo“ gostuje na tivatskim „Purgatorijama“
Portal AnalitikaIzvor

Muziku za predstavu, koja se izvodi u okviru pratećeg programa Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“, komponovao je Ivan Marović, kostime je izradila Mira Perišić, dizajn svjetla potpisuje Vlado Lalović.

U predstavi igraju: Sanja Vujović, Ivana Drakić, Ana Babac, Jelena Simić, Marko Radonjić, Jovana Čađenović, Lejla Muratagić, Ana Raspopović, Danica Pavićević, Tina Velimirović i Damjan Senić.

- Tema „Čaure“ je potraga za kreativnošću. Put koji vodi od zatvorenosti učmale, monotone jednoličnosti mase, ka otvaranju i otkrivanju sopstvenih vrijednosti. Put koji nam otkriva da individualni kreativni doprinos svakog pojedinca, uz razumijevanje, razmjenu i prihvatanje, vodi ka mogućnostima spajanja rezličitosti, ka bogatstvu prožimanja različitih individualnosti u nove harmonične cjeline.

Namjera nam je bila da u „Čauri“ kroz pokret i muziku istražimo raznolikost ljudskih priroda, karaktera, senzibiliteta - kazale su o predstavi koreografkinje Tamara Vujošević Mandić i Slavka Nelević.

 

Portal Analitika