Scena

KOTOR ART: Mladi "Kotorski dragulji" u Crkvi Sv. Duha

kotorartlogo
K
otorski dragulji“ naziv je koncerta koji će večeras prirediti učenici kotorske Muzičke škole „Vida Matijan“, u Crkvi Svetog Duha od 21 čas, u okviru muzičkog segmenta Kotor Arta.

KOTOR ART: Mladi "Kotorski dragulji" u Crkvi Sv. Duha
Portal AnalitikaIzvor

Treće večeri glavnog programa 12. Don Brankovih dana muzike predstaviće se najbolji učenici kotorske škole. To su mladi pijanisti Darko Tomičić, Jovana Ristelić i Paola Mitrović, Stefan Knežević i Miloš Katurić na trubi, flautistkinje Ivanka Muhadinović i Jovana Mršulja, učenica solo pjevanja Jelena Krivokapić, Aleksandra Vujačić na gitari, kao i dva ansambla – trio flauta koji čine Srđana Đurašković, Jovana Mršulja i Tamara Živković, i trio za dvije flaute i violončelo u kome nastupaju flautistkinje Ivanka Muhadinović i Jovana Radoman i Mija Risteljić na violončelu.


1907njegosAutorski projekat Paola Mađelija „Njegoš i ja“ prva je dramska premijera programa Kotor arTeatar, koja će sjutra biti izvedena u Hotelu „Fjord“, od 21 čas. Komad nastao u koprodukciji Kotor Arta i dva nacionalna teatra - Crnogorskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ – dramaturški je obradila Željka Udovičić. Muziku je komponovao Ljupče Konstantinov, scenografiju uradio Hans Georg Šafer, a kostime Leo Kulaš. „Njegoš i ja“ izvode glumci Karmen Bardak i Aleksandar Radulović, dramaturg Maja Pelević, i Paolo Mađeli i Ljupčo Kontantinov.Na programu će biti djela Ginastere, Bende, Šopena, Albinonija, Porea, Hjua, Popa, Debisija, Hajdna, Prebande i Bariosa.

Prve reprize ove predstave biće priređene u nedjelju, 21. jula od 22 časa, i u ponedjeljak, 22. jula, u 21 čas.

Portal Analitika