Scena

GRAD TEATAR: Hor "Obilić" i Darinka Matić - Marović na sceni između crkava

gradteatarlogo
D
ebitantsko ostvarenje dr Slavice Perović, roman „Life Lift“ biće večerašnja tema na Trgu pjesnika od 21 čas, u okviru književnog segmenta 27. Grad teatra. Sat kasnije, u budvanskom Starom gradu nastupiće i čuveni beogradski hor „Obilić“.

GRAD TEATAR: Hor "Obilić" i Darinka Matić - Marović na sceni između crkava
Portal AnalitikaIzvor

Razgovor s autorkom vodiće Božena Jelušić.

Jedna od najpoznatijih crnogorskih lingvista, Slavica Perović rođena je u Kotoru, gdje je završila gimanziju. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Imala je brojne studijske boravke i specijalizacije, najviše u Velikoj Britaniji i SAD. Redovni je profesor na Univerziteta Crne Gore i Fakulteta za pravne i poslovne studije u Novom Sadu. Predaje morfologiju i sintaksu engleskog jezika. Autorka je nekoliko stotina naučnih i stručnih radova, objavljenih u domaćim i inostranim časopisima. Bila je dekan Instituta za strane jezike UCG, a sada je član Senata tog Univerziteta. U više navrata bila je predsjednik Društva za primijenjenu lingvistiku Crne Gore. Živi i radi u Podgorici.

Hor „Obilić“ Akademskog kulturno-umjetničkog društva „Branko Krsmanović“, kojim diriguje renomirana Darinka Matić – Marović, prirediće večeras koncert na sceni između crkava, od 22 časa, u čast proslave 600 godina postojanja Crkve Sv. Nikole Manastira Praskvica.

Na programu su djela Marka Tajčevića, Isaije Srbina, Sergeja Rahmanjinova, Pavela Česnokova, Stevana Mokranjca, Karla Orfa, Arijela Ramireza i djela crnačke duhovne muzike u aranžmanima Džejmsa Milera i Vilijema Dosona.

Asistent dirigenta je Ivona Eklemović, a solisti će biti tenor Dejan Maksimović, bariton Vladimir Andrić, sopran Nela Kaluđerović i bas Darko Manić.

Koncert je organizovan u saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Srbije iz Herceg Novog.

Portal Analitika