Scena

GRAD TEATAR: Koncert braće Teofilović sa Tadićem i izložba Dizdarevića

gradteatarlogo
K
oncert braće Teofilović i čuvenog gitariste Miroslava Tadića na Svetom Stefanu, i izložba radova Abaza Dizdarevića u Crkvi Santa Marija obilježiće danas i sjutra program Grad teatra.

GRAD TEATAR: Koncert braće Teofilović sa Tadićem i izložba Dizdarevića
Portal AnalitikaIzvor

Poznati vokalni duet koji izvodi stare napjeve iz Srbije i Balkana, Ratko i Radiša Teofilović, u pratnji renomiranog gitariste Miroslava Tadića nastupiće večeras od 22 časa na sceni na Svetom Stefanu.

Na programu će biti neke od najpoznatijih etno kompozicija inspirisanih muzičkim nasljeđem regiona.

U okviru likovnog programa sjutra će biti otvorena izložba „Dodir svjetla“ Abaza Dizdarevića, u 21 čas u Santa Mariji, u budvanskom Starom gradu.

Ovaj crnogorski umjetnik rođen je 1978. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je i završio postdiplomske studije na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Na istom fakultetu bio je saradnik u nastavi od 2002. do 2007. godine. Od  2010. je docent na odsjeku za Umjetnost na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Od 2007. do 2012. je bio urednik likovnih programa u Centru za kulturu u Bijelom Polju, da bi onda preuzeo čelno mjesto tek osnovane institucije Ratkovićeve večeri poezije.

Potpredsjednik je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, član Udruženje likovnih umjetnika BIH i Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika iz Srbije.

Imao je brojne samostalne i grupne izložbe u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Turskoj, Bugarskoj i Francuskoj.

Izložba u Santa Mariji biće dostupna javnosti do 26. jula.

Portal Analitika