Scena

PURGATORIJE: "Jalova" i "Odisej" u takmičarskoj konkurenciji

3006purgatorije
P
redstave „Jalova“ i „Odisej“ biće večeras i sjutra izvedene u okviru 24. Festival mediteranskog teatra Purgatorije, u Tivtu.

PURGATORIJE: "Jalova" i "Odisej" u takmičarskoj konkurenciji
Portal AnalitikaIzvor

Riječki teatar Trafik izvešće večeras komad „Jalova“ u Atrijumu Ljetnjikovca Buća, od 21:30 časova. Riječ je posljednjem dijelu istoimenog triptiha, za koji tekst i režiju potpisuje Magdalena Lupi - Alvir. Komad izvode Daria Lorenci – Flatz i Marin Alvir, koji je ujedno napisao muziku za „Jalovu“. Saradnica za scenski pokret je Selma Banič, dizajn svjetla uradila Lara Badurina, a producenti su Matjaž Latin, Slavko Škvorc i Edvin Liverić. Komad je premijerno izveden krajem prošle godine, a Daria Lorenci - Flatz je dobitnica nagrade „Mediteran“ hrvatskog Novog lista za ulogu u ovoj predstavi.

Komad „Odisej“, koprodukcija pozorišta Ulysses sa Briona, Gavella iz Zagreba, SNP-a iz Novog Sada, Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora, Ateljea 212 iz Beograda, Sterijinog pozorja iz Novog Sada i Teatar na navigatorot iz Skopja, na programu je 1. jula u istom terminu, na Ljetnjoj pozornici u Tivtu.

Tekst Gorana Stefanovskog režirao je Aleksandar Popovski. Dramaturškinja je Dora Delbianco, scenografi Numen i Ivana Radenović, a kostime potpisuje Marita Ćopo. Naslovna uloga je povjerena Ozrenu Grabariću, a ostale tumače Anita Mančić, Branko Jordan, Nataša Matjašec – Rošker, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Jasna Duričić, Dijana Vidušin, Franjo Dijak i Nikola Ristanovski.

Portal Analitika