Scena

GRAD TEATAR: Regionalni "Odisej" stigao u Budvu

gradteatarlogo
P
redstavom „Odisej“ u režiji Aleksandra Popovskog, rađenom po tekstu Gorana Stefanovskog, a inspirisanom istoimenim Homerovim spjevom, večeras se nastavlja dramski program 27. Grad teatra.

GRAD TEATAR: Regionalni "Odisej" stigao u Budvu
Portal AnalitikaIzvor

Regionalni projekat pozorišta „Ulises“ sa Briona, u čijem nastajanju su još učestvovali beogradski Atelje 212, zagrebačka Gavella, novosadsko Srpsko narodno pozorište, mariborsko Slovensko narodno gledališče, novosadsko Sterijino pozorje i skopski Teatar Navigator, biće izveden na sceni iza osnovne škole, od 22 časa

U drami igraju neka od najpoznatijih glumačkih imena regiona: Ozren Grabarić, Anita Mančić, Branko Jordan, Nataša Matješac - Rošker, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Dijana Vidušin, Franjo Dijak i Nikola Ristanovski.

Dramaturg „Odiseja“ je Dora Delbianko, scenografiju je uradio Numen, kostime Marita Ćopo, a muziku potpisuje grupa Foltin.

Budvanski novinari Stanko Papović i Savo Gregović gosti su večeras na Trgu pjesnika od 20 časova, u okviru programa Budvanski autori koji se realizuje u saradnji sa urističkom organizacijom Budve. I sa njima će, kao prethodnih večeri razgovarati Nina Smailagić i Jelena Jelušić.

Portal Analitika