Scena

Slike i crteži Abaza Dizdarevića u bečićkoj Galeriji "Queen"

0406NaFarmi
I
zložba radova mladog slikara Abaza Dizdarevića biće sjutra otvorena u Galeriji „Queen“ hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, u 20 časova, saopštili su organizatori NIP Art-press iz Budve.

Slike i crteži Abaza Dizdarevića u bečićkoj Galeriji "Queen"
Portal AnalitikaIzvor

Bijelopoljski umjetnik, već poznat na likovnoj sceni Crne Gore, predstaviće se sa 15 slika i crteža novijeg datuma. Rukovodilac galerije saopstio Ranko Pavićević najavio je i da će izložbu otvoriti slikar i likovni kritičar Slobodan - Bobo Slovinić.

Abaz Dizdarević završio je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju 2002, gdje je i magistrirao 2010. godine. Do sada je imao 13 samostalnih i devet kolektivnih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji i Turskoj.

- Globalno kompozicijsko ustrojstvo Dizdarevićevih likovnih radova je duboko promišljeno, analitički istraženo i sublimatorno ostvareno na visokom estetskom nivou. Svi primarni likovni postulati, sasvim ravnomjerno su razvijeni i harmonično usklađeni... Kompoziciona  shematika je veoma prostudirana, vrlo izbalansirana i vješto uravnotežena, a neposredno je fundirana na značajnoj crtačkoj iskustvenosti – zapisao je Slovinić u katalogu ove izložbe.

Foto: oficijelni sajt

Portal Analitika