Scena

„The Beauty Queen“ u Studiju

2705beauty
T
he Beauty Queen“, predstava koju je nagrađivana rediteljka Ana Vukotić režirala prema tekstu Martina Mekdone, biće sjutra izvedena na sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta, od 20 časova.

„The Beauty Queen“ u Studiju
Portal AnalitikaIzvor

Diplomska predstava sada već renomirane mlade rediteljke, na repertoaru nacionalnog teatra je od 2004. godine. Scenografiju i kostime osmisila je Jelena Tomašević, a uloge su povjerene Ani Vujošević, Dragici Tomas, Dejanu Ivaniću i Zoranu Vujoviću.

- Martin Mekdona je svojevrsno čudo savremenog teatra. Napustio je školu sa šesnaest godina, proveo nekoliko godina pišući radio drame. „The Beauty Queen of Leenane“ napisao je za osam dana. U vrijeme premijere ovog komada, 1997. godine, imao je dvadesetsedam godina i još četiri njegova komada izvodila su se u Londonu. Bio je to jedini dramatičar, poslije Šekspira, kojem je to pošlo za rukom. Kada su ga pitali dokle će obrađivati očaj i nasilje u svojim komadima, Mekdona je odgovorio: „Napisaću nekada romantičnu komediju, u kojoj skoro da niko neće biti ubijen“ – kažu britanski kritičari o piscu i njegovom djelu.

Portal Analitika