Scena

Humanitarni koncert Fondacije Petrović Njegoš za Dan nezavisnosti

2005ivriZ
F
ondacija Petrović Njegoš organizator je koncerta koji će se održati sjutra u Parizu, a povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Humanitarni koncert Fondacije Petrović Njegoš za Dan nezavisnosti
Portal AnalitikaIzvor

Koncert, koji je podržala Ambasada Crne Gore u Francuskoj, humanitarnog je tipa, održaće se u Adiar Teatru, a prikupljeni novac koristiće se za program ranog otkrivanja karcinoma.

Princ Nikola Petrović Njegoš sa doktorom Sašom Čelebićem i crnogorskom ambasadorkom Irenom Radović otvoriće događaj, dok će djela Vivaldija, Baha, Vijetana, Rahmanjinova, Krajslera, Piazole, Martinova i improvizacije, izvesti čuveni violinista Ivri Žitlis i pariški kamerni orkestar.

Oni će svirati u pratnji Mikaela Gutmana (violina), Maje Kišime (violina), Antona Martinova (violina i klavir), Marka Drobinskog (violoncelo) i Daria Ulantseva (čembalo).

Na kraju koncerta Žitlis će početi sa intoniranjem crnogorske himne, čemu će se pridružiti kvartet , a potom i čitav orkestar u pratnji crnogorskog princa Nikole (flauta).

Gosti humanitarnog koncerta će, na poziv crnogorske ambasade u Francuskoj, biti ambasade: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

 

Portal Analitika