Scena

„Taštinarije“ Draška Đurovića premijerno na Barskom ljetopisu

2005Drasko-Djurovic
N
a festivalu Barski ljetopis ovoga ljeta premijerno će biti izvedena predstava „Taštinarije“, koju će po tekstu Obrada Nenezića režirati Draško Đurović, piše Pobjeda.

„Taštinarije“ Draška Đurovića premijerno na Barskom ljetopisu
Portal AnalitikaIzvor

 

Riječ je o komediji situacije i karaktera, koja se bavi svakodnevicom mladog bračnog para.

U život bračnog para, sticajem okolnosti, upetljavaju se majke, očevi, tašte, svekrve, rođaci, komšije, kumovi…direktno ili indirektno, ne uvijek njihovom voljom i dovode ih do ivice smijeha ili suza.

- Ovo je priča o generaciji koja spava do dva po podne i generaciji koja u poznim godinama u surovom mehanizmu kapitalizma proba da se prekvalifikuje - kazao je reditelj Draško Đurović.

Afirmacija talenata

Ovim projektom, prema riječima Đurovića, biće afirmisani i talenti iz manjih sredina.

- Ovoga puta su to glumci i stvaraoci iz Bara, mediteranskog grada, sa egzotičnom scenom u starom Gradu, koji su zahvaljujući želji ljudi iz Kulturnog centra dobili svoju pozorišnu priču - kazao je Đurović.

U predstavi „Taštinarije“ igraće Ana Simović, Aleksandar Radulović i Dragiša Simović. Kostimograf je Anastazija Miranović, scenograf Vana Prelević, kompozitor Žorž Nikčević, a pomoć režije je Slado Divanović.

- Imajući na umu da se istorija crnogorskog teatra ne može pohvaliti građanskim, porodičnim i urbanim komedijama, time nam je zadovoljstvo veće što ćemo praizvedom teksta „Taštinarije“ biti među pionirima razvoja ovog fantastičnog žanra koji je proslavio mnoge svjetske komediografije - kazao je pisac Obrad Nenezić.

Festival u ambijentu

Predstava „Taštinarije“ je produkcija festivala Barski ljetopis, a premijera je planirana za polovinu avgusta ove godine. Raznovrsni program „Barskog ljetopisa“ uključuje likovne, filmske, pozorišne, književne i muzičke programe. Održava se na različitim lokacijama, poput Dvorca kralja Nikole, Galerije „Velimir A. Lekovic“, Ljetnje pozornice Doma kulture, Stare Masline na Mirovici i Starog grada Bara.

foto: pobjeda.me

Portal Analitika