Scena

"Egzistencija" na 24. Festivalu malih teatarskih formi u Bugrskoj

1805egzistencija
A
utorski projekat rediteljke Radmile Vojvodić, duodrama „Egzistencija“ nastala po tekstu Edvarda Bonda, biće večeras odigrana na 24. Međunarodnom festivalu malih teatarskih formi - NETA, u Vraci, u Bugarskoj.

"Egzistencija" na 24. Festivalu malih teatarskih formi u Bugrskoj
Portal AnalitikaIzvor

U predstavi nastaloj u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Međunarodnog festivala Kotor art, igraju Momčilo Otašević i Aleksandar Radulović. Tekst je preveo Đorđe Krivokapić, producent predstave je Janko Ljumović, izvršni producent Dejan Đurković, a asistenti Mirjana Medojević i Mirko Radonjić.

U obrazloženju selektora Festivala, Blagoja Stefanovskog, navodi se da ovogodišnje selektovane predstave imaju za cilj da prikažu nove pozorišne etstetike, ali i specifičnu glumačku energiju koja je usmerena na istraživanje novog i drugačijeg, na eksperimentisanje sa formama i scenskim izražajnim sredstvima.

- Predstave koje u središte svog interesovanja postavljaju humanost i ljudskost koja će nas promijeniti, i gledaoci koji će, makar dok traje pozorišna magija, zajedno sa umjetnicima učestvovati u tom činu preobražaja, obilježiće ovogodišnji festival – stoji u obrazloženju selektora.

Pored Crnogorskog narodnog pozorišta, na festivalu će se predstaviti i teatri iz Slovenije, Rumunije, Makedonije, Albanije, Litvanije, Bugarske i Srbije. Međunarodni festival malih teatarskih formi u Vraci počeo je 16. i traje do 22. maja.

Portal Analitika