Scena

Nikšić dobija lutkarsko pozorište: „Šćućkin“ startuje sa Crvenkapom

1605crvenkapa
P
redstava „Crvenkapa“ Igora Bojovića, u režiji Gorana Bulajića, biće premijerno izvedena u ponedjeljak, 20. maja, u 19 sati u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ u Nikšiću. Riječ je o prvoj produkciji novoosnovanog Nikšićkog lutkarskog pozorišta „Šćućkin“, koje je pokrenuto na inicijativu Fondacije „Ćano Koprivica“, prenosi portal Pobjeda.

Nikšić dobija lutkarsko pozorište: „Šćućkin“ startuje sa Crvenkapom
Portal AnalitikaIzvor

- „Crvenkapa“ u dramaturškom smislu nudi mnogo više od lutkarskog teatra na koji smo navikli, uzmiče tradicionalnoj kategorizaciji koja podrazumijeva određenu vrstu lutaka i uzrast publike - kazao je reditelj Goran Bulajić.

Radost igranja

Prema riječima reditelja Bulajića, pisac komada Igor Bojović smjelo i vješto u priču uvodi nove likove, asocira na dramske klasike, crtani film, otvara mogućnost drugačijih lutaka i nekonvencionalne muzičke podrške.

- Od Diznija do Šekspira… Nadasve, komad Igora Bojovića nudi glumcima prostor za radost „igranja i pjevanja“ - kazao je Bulajić.

U predstavi igraju glumci Kristina Stevović i Petar Burić. Autor lutaka je Anka Gardašević, muzike Petar Šundić, a direktor projekta je Jelena Žižić.

Razvoj i planovi

Nikšićko lutkarsko pozoršte „Šćućkin“ osnovano je kao programska aktivnost Fondacije „Ćano Koprivica“ na ideju Nikole Koprivice i Gorana Bulajića. Naziv je dobilo po Vasiliju Šćućkinu koji je bio osnivač prvog lutkarskog pozorišta u Nikšiću, njegov direktor i prvi direktor današnjeg CNP-a.

Prema riječima direktora projekta Jelene Žižić, Fondacija namjerava da ozbiljno podrži formiranje ovog pozorišta, tako da planira da do kraja septembra ove godine producira još jednu lutkarsku predstavu. Predstava „Crvenkapa“ je već uvrštena u program ovogodišnjeg Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

foto: pobjeda.me

Portal Analitika