Scena

"Čarobni kamen" Gradskog pozorišta na lutkarskom festivalu "Zlatna iskra" u Kragujevcu

1305carobnikamen
P
redstava „Čarobni kamen“ Gradskog pozorišta iz Podgorice biće sjutra izvedena na 15. Međunarodnom lutkarskom festivalu Zlatna iskra u Kragujevcu.

"Čarobni kamen" Gradskog pozorišta na lutkarskom festivalu "Zlatna iskra" u Kragujevcu
Portal AnalitikaIzvor

Festival je sinoć otvoren izvođenjem predstave „Milerova predivna kći“ bugarskog Državnog lutkarskog teatra iz Vidina, a do 17. maja, 12 ansambala izvešće 19 predstava. Za nagrade se takmiče pozorišta iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Srbije, Italije i tradicionalno iz dalekog Šangaja.

Gradsko pozorište izvešće sjutra „Čarobni kamen“ u dva termina – od 9.30 i 11.30 časova. Adaptaciju i režiju ove lutkarske predstave potpisuje Davor Dragojević. Dramaturg je Milica Piletić, vizuelni identitet, scenu, kostime i slikarske radove potpisuje Hristina Nedeva, izradu lutaka Miroslav Cvetanov, a muziku su uradili Željko Radunović, Veselin - Frenki Bogićević. Uloge su povjerene Dejanu Đonoviću, Sejfu Seferoviću, Dijani Dragojević, Marti Pićurić i Viktoru Gatolinu.

1305zaglavljeO nagradama 15. Međunarodnog lutkarskog festivala Zlatna iskra odlučivaće žiri u kome su scenograf i kreator lutaka Stefanka Kjuvlijeva iz Sofije, glumac i reditelj Petar Šukalović iz Mostara i reditelj Dragoslav Todorović iz Beograda. Na proteklih 14 izdanja festivala, učestvovalo je više od 170 pozorišta, a predstave je odgledalo oko 70.000 mališana.
Portal Analitika