Scena

„Autopsija urbanih likova“ Romana Đuranovića u Vankuveru

0805Superstar
R
enomirani crnogorski umjetnik Roman Đuranović od sjutra izlaže u Galeriji „Petli Džons“ (Petley Jones) u Vankuveru, u Kanadi.

„Autopsija urbanih likova“ Romana Đuranovića u Vankuveru
Portal AnalitikaIzvor

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog predstavljanja kanadskoj publici u istaknutoj Galeriji „Pendulum“, uslijedio je poziv za promociju radova iz novijeg ciklusa „An Autopsy of Urban Characters“ („Autopsija urbanih likova“). Kako navode organizatori, galerija „Petley Jones“ više od dvije decenije bazira svoje aktivnosti na organizovanju različitih projekata, promovšiući kanadske i internacionalne umjetnike i saradnju sa značajnim institucijama kulture.

Protekle tri godine Roman Đuranović je samostalno izlagao u Dizeldorfu i Ankari, gdje je stekao naklonost internacionalne publike i zainteresovao galeriste i kuratore.

Poznati umjetnik ima biografiju bogatu viegodišnjim slikarskim stvaralaštvom, izlagačkim i dizajnerskim iskustvom. Studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, a diplomirao na FLU na Cetinju. Izlaga je više puta samostalno, kao i u okviru grupnih izložbi u Ljubljani, Skoplju, Sarajevu, Zagrebu, Novom Sadu, Budvi, Beogradu, Drezdenu, Berlinu, Beču, Atini, Pekingu, Kelnu, Barseloni i Dizeldorfu.

Portal Analitika