Scena

Fotografije i video instalacije Ivana Šukovića prvi put na Cetinju

0805sukovic
P
odgorički umjetnik Ivan Šuković predstaviće se prvi put crnogorskoj publici izložbom fotografija i video instalacija, koja će u petak biti otvorena u Ateljeu „Dado“ na Cetinju, u 19 časova.

Fotografije i video instalacije Ivana Šukovića prvi put na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

U ovom galerijskom prostoru Šuković će do 28. maja izlagati radove iz ciklusa „Ostaci života – neupadljivi prikazi“

- Izložba tretira međuprostore i međuvremena kao neupadljive prikaze, koji predstavljaju inkarnaciju temeljnog razdora u porodičnim odnosima, nastalih po uzoru na dramu „Šest lica traži pisca“ Luiđija Pirandela. Dramu, koja se bavi dvostrukim značenjem prostora i vremena, njegovim skrivenim smislom, „interpretira“ hičkokijanski junak, „čovjek koji je previše znao“. Otac, kao provokator radnje, blokira život drugih, vraća lošu prošlost i spriječava dobru budućnost. Koncept rada postavlja ključno pitanje: da li su u životu, u svakoj priči, kao i u samoj istoriji najintrigantnije činjenice ili oni međuprostori i međuvremena – zavučeni između njih, te što čini bespredmetni prostor i sa čime se suočavamo u tišini između pitanja i odgovora, u jazu između slike i zvuka, između gutljaja i kašike – kratak je zapis o ovoj izložbi.

Ivan Šuković je rođen 1981. godine u Podgorici. Diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, a magistrirao na odsjeku Digitalne umjetnosti Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu. Angažovan je kao organizator umjetničkih aktivnosti u podgoričkoj Galeriji „Pizana“, umjetnički je direktor na programima u NVO „Punkt“ i saradnik na časopisu za digitalnu umjetnost „Propeler“. Do sada je samostalno izlagao u galerijama „Blackbox“ u Sarajevu, „O3one“ u Beogradu i „Art Klinika“ u Novom Sadu. Učestvovao je na kolektivnoj izložbi „Body of Digital“ na Budva Grad Teatru i izložbi studenata FMK u Beogradu.

Portal Analitika