Scena

"Ballo" izvodi "Čauru" u KIC-u

0605ballo
B
aletska trupa „Ballo“ izvešće sjutra nagrađivanu plesnu predstavu „Čaura“ u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 20 časova.

"Ballo" izvodi "Čauru" u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj komad premijerno je izveden 2010, i iste godine dobio nagradu za autorsko ostvarenje na Bijenalu crnogorskog teatra.

Koreografiju za predstavu uradile su Tamara Vujošević - Mandić i Slavka Nelević, a muziku potpisuje Ivan Marović. U predstavi igraju: Sanja Vujović, Ivana Drakić, Ana Babac, Jelena Simić, Marko Radonjić, Jovana Čađenović, Lejla Muratagić, Ana Raspopović, Danica Pavićević, Tina Velimirović i Damjan Senić.

- „Čaura“ govori o potrazi za kreativnošću, putu koji vodi od zatvorenosti učmale, monotone, jednolične mase ka otvaranju i otkrivanju sopstvenih vrijednosti. Ona slikovito prikazuje odnos kolektivizma i individualizma – glavne su ideje ovog plesnog komada.

Karte se mogu rezervisati i kupiti na dan predstave. Iz trupe „Ballo“ pozivaju sve zainteresovane da kupovinom karte direktno pomogne rad na novom projektu, čija je premijera planirana za decembar ove godine.

Portal Analitika