Abiznis

Reagovanje

Žugić: Stijović iznio grube neistine, nijesam potpisao aranžman s Abu Dabi fondom

U vezi s navodima ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića, iznijetim na današnjoj konferenciji za medije, izjavljujem da je riječ o grubim neistinama i da nijesam potpisao pomenuti aranžman s Abu Dabi fondom, kazao je guverner Centralne banke Crne Gore i bivši ministar finansija, Radoje Žugić.

Žugić: Stijović iznio grube neistine, nijesam potpisao aranžman s Abu Dabi fondom Foto: Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

On je, u reagovanju na današnje Stijovićeve navode, kazao i da Ministarstvo finansija, u toku njegovog mandata kao ministra, nije izdalo garanciju za ovaj ugovor.

Podsjetimo, ministar Stijović kazao je danas da je potpisnik ugovora s Abu Dabi fondom doskorašnji direktor Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević, dok se bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović nalazio u ulozi svjedoka, odnosno da nije bio ugovorna strana.

– Ono što je sporno jeste da imamo prevode potpisanih dokumenata u kojima se kao potpisnik pojavljuje bivši ministar finansija Radoje Žugić. Takođe, i u prevodu ugovora o zajmu takođe se kao potpisnik pojavljuje Žugić. To znači da prevodi ugovora nijesu istovjetni originalima – pojasnio je Stijović.

Stijović: Krediti odobravani bez zahtjeva i na zahtjev pisan olovkom (VIDEO) Stijović: Krediti odobravani bez zahtjeva i na zahtjev pisan olovkom (VIDEO) Stijović: Krediti odobravani bez zahtjeva i na zahtjev pisan olovkom (VIDEO) Stijović: Krediti odobravani bez zahtjeva i na zahtjev pisan olovkom (VIDEO)
12
Stijović: Krediti odobravani bez zahtjeva i na zahtjev…
08.02.2021 11:55


Portal Analitika