Abiznis

Izabrani timovi osvajaju početni kapital u iznosu od 1.500 eura

Zatvorene prijave za SIA takmičenje: Mladi domaći inovatori prijavili 50 biznis ideja

Prijave za najveći evropski program društvenog preduzetništva mladih Social Impact Award (SIA) zvanično su zatvorene juče. 

Zatvorene prijave za SIA takmičenje: Mladi domaći inovatori prijavili 50 biznis ideja Foto: SIA
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili iz SIA, u prethodnom periodu mladima su obezbijedili preko 30 besplatnih edukativnih aktivnosti u više od 15 crnogorskih gradova, a u okviru njih su imali priliku da se informišu o konceptu društvenog preduzetništva i dobiju smjernice kako da kreiraju ideju i prijave se za učešće u SIA takmičenju.

„Raduje nas činjenica da su mladi širom Crne Gore prepoznali potrebu za rješavanjem velikog broja različitih društvenih problema, o čemu svjedoči podatak da je u okviru aplikacione platforme prijavljeno 158 učesnika, koji su se u okviru različitih timova registrovali na naš veb sajt. Ukupno - osmislili su više od 50 ideja, koje će biti razmatrane u daljem procesu takmičenja. Selekciju kandidata će vršiti stručni kadar koji će odabrati 10 finalnih timova, koji će dobiti priliku da usavršavaju svoje ideje, ali i i rade na izgradnji ličnih i profesionalnih vještina“, poručila je nacionalna koordinatorka Social Impact Award (SIA) programa u Crnoj Gori, Jelena Kavarić.

Organizatori ističu da će, u periodu od jula do septembra, finalisti dobiti mentorsku podršku i dodatne programe edukacije, kako bi na što bolji način razradili, ali i prezentovali svoje ideje na nacionalnom i internacionalnom nivou. 

„Nakon tromjesečnog rada sa njima, takmičari će imati priliku da predstave ideje na ceremoniji dodjele nagrada koja će se realizovati u oktobru u The Chedi Luštica Bay hotelu u Tivtu. Na ovom događaju, biće predstavljena retrospektiva realizovanih aktivnosti, ali i proglašene tri pobjedničke ekipe na osnovu kriterijuma: inovativnost, stepen društvenog uticaja i izvodljivost“, saopštili su.

Napominju da izabrani timovi osvajaju početni kapital u iznosu od 1.500 eura, mentorsku podršku i obezbijeđen put na SIA Samit, koji se ove godine održava u Beogradu. Osim tri pobjedničke ideje, biće nagrađena i četvrta, koja se bira glasovima online zajednice na osnovu objavljenih kratkih video snimaka finalista na SIA veb sajtu. Ovaj tim osvaja mentorsku podršku i obezbijeđen put na SIA Samit.

„Informacije o učesnicima koji su zavrijedili priliku da uz podršku mentora rade na razvoju svojih društvenih ideja, biće objavljene na zvaničnom veb sajtu SIA kao i na Instagram profilu, a svi prijavljeni će dobiti i obavještenje putem maila o statusu svoje aplikacije", kazala je Kavarić i ohrabrilmlade da nastave da rade na društvenim idejama.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.