In firme

VW najavio prezentaciju sedme generacije Golfa

Izvor

Od novog Golfa mnogo se očekuje, posebno zato jer će Volkswagen grupa prvi put korištenjem modularne platforme MQB na istoj arhitekturi graditi čak 40 modela različitih dimenzija i namjena. Osim rezanja troškova proizvodnje za 20 odsto, prednost nove platforme jest i brža izrada automobila. Ušteđeni novac VW planira upotrijebiti za unaprjeđivanje opreme automobila, navodi Tportal.
Zahvaljujući upotrebi čelika visoke čvrstoće, masa automobila smanjena je za čak 100 kg u odnosu na prethodnika. To znači da će osnovni model Golfa težiti svega 1.050 kg! Rezultat je 23 odsto niža potrošnja goriva i 14 odsto niža emisija CO2.
Mada lakši, novi Golf biće veći od prethodnika. Ukupno će mjeriti 4.255 mm u dužinu, 1.799 mm u širinu i 1.452 mm u visinu. Međuosovinski razmak biće 59 mm veći, što će se odraziti na 15 mm više prostora za koljena putnika na zadnjoj klupi, kao i 380 litara prtljažnog obima.
Što se tehničke strane priče tiče, Golf VII bi trebao dobiti progresivni električni upravljač, te elektronsku kontrolu šasije koja će nuditi nekoliko režima podešavanja - ekološki, sportski, normalni, individualni i komforni. Foto: VW.de

Portal Analitika