Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • USSCG traži da Abazović organizuje hitan sastanak o pronalaženju modela za dugoročni opstanak Instituta

USSCG traži da Abazović organizuje hitan sastanak o pronalaženju modela za dugoročni opstanak Instituta

Ovdje posebno naglašavam hitnost sastanka, jer nam je svaki dan dragocjen za spas Instituta imajući u vidu zabrinjavajuću situaciju sa odlivom medicinskog i nemedicinskog kadra, kao i najnovijom najavom raskida ugovora o saradnji sa Norveškom, poručuje Keković. 

Ilustracija Foto: Novski portal
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Unija slobodnih sindikata obratila se predsjedniku Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, Dritanu Abazoviću, i zatražili su da naredne sedmice organizuje hitan sastanak o pronalaženju modela za dugoročni opstanak Instituta.

"Kao što Vam je već poznato, Unija slobodnih sindikata Crne Gore i Sindikalne organizacije "Instituta Dr Simo Milošević" Igalo, pokrenuli su kampanju koja je vođena pod sloganom "Za spas Instituta Dr Simo Milošević Igalo". Terenskim posjetama u toku kampanje obišli smo Prijestonicu, Glavni grad i još 12 opština, kojom prilikom smo mogli da čujemo jedinstvenu poruku građana/ki da Institut mora da opstane kao ustanova koja je, u periodu 74 godine svoga postojanja, dala nemjerljivi doprinos na polju zdravstvene njege i oporavka naših građana/ki", navodi generalni sekretar USS, Srđa Keković. 

Osim toga, Institut je, dodaje Keković, dragulj zdravstvenog turizma, renomiran i priznat ne samo u zemlji već i u Evropi i kao takav postao je crnogorski brend koji moramo sačuvati.

"Terensku kampanju završili smo organizacijom tematske konferencije “Dijalogom za spas Instituta »Dr Simo Milošević Igalo“. Za učešće na konferenciji pozvali smo, osim Vas (Abazovića), sve ključne aktere, donosioce odluka i druge zainteresovane subjekte, cijeneći da je tokom prethodnih mjeseci nedostajala jasna vizija i nužno potreban neposredan dijalog za postizanje konsenzusa o održivom modelu dugoročnog opstanka Instituta za dobrobit naših građana/ki", navodi Keković u obraćanju upućenom Abazoviću. 

Keković ističe i da je od strane učesnika ocijenjeno da je pomenuta konferencija bila prvi inkluzivni razgovor svih zainteresovanih strana za opstanak Instituta, a kako nije bilo dovoljno prostora za debatu o svim iznijetim modelima ponaosob, zaključeno je da je do kraja naredne sedmice neophodno organizovati još jedan sastanak na ovu temu.

"Takođe, jedinstvena je ocjena učesnika da bi domaćin tog sastanka trebali da budete Vi, u svojstvu predsjednika Vlade, sa resornim ministrima ekonomskog razvoja i turizma, zdravlja i finansija, kako bi zaključci sa tog sastanka imali svojevrsnu težinu i kao takvi bili razmatrani na Vladi", navodi Keković. 

Ovdje posebno, kako kaže Keković, naglašava hitnost sastanka, jer je, poručuje, svaki dan dragocjen za spas Instituta imajući u vidu zabrinjavajuću situaciju sa odlivom medicinskog i nemedicinskog kadra, kao i najnovijom najavom raskida ugovora o saradnji sa Norveškom. 

"Gospodine Abazoviću, imajući naprijed navedeno u vidu, ovim Vam se obraćam sa molbom da do kraja naredne sedmice organizujete sastanak kojem bi, pored Vas i resornih ministara, prisustvovali i direktor Fonda zdravstva, predsjednik Opštine Herceg Novi, predsjednik Odbora direktora Instituta, predstavnik manjinskih akcionara Instituta i predstavnici USSCG i Sindikalne organizacije Instituta. Sastanak bi bio posvećen dijalogu za postizanje konsenzusa o održivom modelu dugoročnog opstanka Instituta. Takođe, molim Vas da nam do 02.10.2023. godine odgovorite da li ćete izaći u susret našoj inicijativi", zaključuje Keković. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p partizanskiput_neregistrovani
28.09.2023. 12:53

TO JE BITANGA SVE NAMJESTILA ,DA BI GA POKLONIO/PRODAO VUCICU!!!SVE JASNO!!!BITANGA SAMO RASPRODAJE SVE STO STIGNE,ALI SAMO SRBIJI..............

0
0