Zanimljivosti

VIDEO

Teslin autopilot snimio pješaka, ali se nije zaustavio

Novi video pokazuje kako sistemi autonomne vožnje nijesu savršeni.

Teslin autopilot snimio pješaka, ali se nije zaustavio Foto: Tesla
B92Izvor

Radi se o dolasku automobila na pješački prelaz u trenutku kada je pješak upravo zakoračio na kolovoz. U ovim situacijama mnogi vozači nastavljaju da voze, a neki čak i ubrzavaju kako bi što brže prošli.

Čini se da Teslin sistem autonomne vožnje prati isti (pogrešan) obrazac.

Snimak sa Tesle, vjerovatno modela 3 ili Y, pokazuje kako sistem hvata i prepoznaje prepreku na pješačkom prelazu, ali to nije bilo dovoljno da odluči da zaustavi vozilo. Umjesto toga, automobil je nastavio da se kreće istom brzinom, kao da pješak nije ni pokušao da pređe kolovoz.

Pješak je bio na oko 20 do 25 metara od automobila, što je s obzirom na brzinu kretanja bilo dovoljno za bezbjedno zaustavljanje. Video je objavljen na društvenim mrežama i snimljen je u San Francisku.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.