Politika

U Berlinu

Spajić na Konferenciji o oporavku Ukrajine 11. i 12. juna

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić učestvovaće na Konferenciji o oporavku Ukrajine, 11. i 12. juna u Berlinu, na poziv kancelara Savezne Republike Njemačke, Olafa Šolca, i predsjednika Ukrajine, Volodimira Zelenskog, saopšteno je iz Vlade.

Spajić na Konferenciji o oporavku Ukrajine 11. i 12. juna Foto: gov.me
Portal AnalitikaIzvor

Iz Vlade je saopšteno da Spajić na Konferenciji učestvuje na poziv kancelara Njemačke, Olafa Šolca, i predsjednika Ukrajine, Volodimira Zelenskog.

Navodi se da je Konferencija o oporavku Ukrajine još jedan u nizu događaja na visokom nivou posvećenih dugoročnom oporavku i rekonstrukciji Ukrajine.

"Ovogodišnji skup ima za cilj obezbjeđivanje široke međunarodne podrške u obnovi i modernizaciji Ukrajine, a pored političkih lidera okupiće i brojne druge predstavnike uticajnih međunarodnih organizacija", kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da će Spajić tokom boravka u Njemačkoj, učestvovati i na obilježavanju 75 godina postojanja NATO-a u organizaciji Njemačkog atlantskog društva.

"Domaćin debate je visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit koji je predsjedavajući DAG-om, a među učesnicima je i premijerka Estonije Kaja Kalas", ističe se u saopštenju.

Spajić će, kako se navodi, na poziv regionalne direktorice za Jugoistočnu Evropu u Istočnom odboru njemačke privrede, Anje Kiring biti glavni govornik, na godišnjem prijemu Odbora, koji će u četvrtak biti održan u Berlinu.

Navodi se da će na tom skupu učestvovati preko 150 gostiju uključujući predstavnike njemačkih državnih institucija, kompanija članica Istočnog odbora i članove diplomatskog kora.

Spajić će učestvovati i na manifestaciji „Dan ekonomije 2024“ u organizaciji Ekonomskog savjeta CDU-a.

Portal Analitika