Društvo

Sijarić: Iznijete neistine tvrdnje, nikada nisam bio zapošljen u OŠ "Maršal Tito"

Edis Sijarić niti jedan jedini radni dan nije bio zapošljen u Osnovnoj školi "Maršal Tito" u Ulcinju, a pogotovo ne od 4. septembra ove godine i posjeduje zakonitu diplomu koju je stekao kao student stipendista,  navedeno je u reagovanju Zajedničke advokatske kancelarije "Haxhibeti&Sefa".

Sijarić: Iznijete neistine tvrdnje, nikada nisam bio zapošljen u OŠ "Maršal Tito" Foto: Wikimedia Commons
Portal AnalitikaIzvor

Oni su u reagovanju na pismo koje je nevladino udruženje Roditelji Ulcinja uputilo ministru prosvjete Miomiru Vojinoviću, a proslijeđeno medijima, kazali da su navodi o Sijarića očigledno zlonamjerno iznijete nesitinite tvrdnje.

Podsjećamo, iz ovog nevladinog udruženja su 15. septembra u objavi o tome da su četiri od pet članova glasali protiv smjene direktorice škole Medine Čoba, a koja je osumnjičena za prevaru, kazali da je ona 4. septembra zaposlila Sijarića kao nastavnika fizičkog vaspitanja za predmet Sport za sportiste, te dodali da je on rođeni brat predsjednice Školskog odbora Aldijane Sijarić. Tvrde i da je to izborni predmet koji su učenici "na silu i nezakonit način bili prinuđeni da izaberu".

U reagovanju se ističe da je Sijarić "samohrani roditelj dvoje maloljetne djece, koji već 18 godina ne može da nađe stalno zaposlenje u svojoj struci kao diplomirani profesor sporta, fizičke kulture i tjelesnog odgoja upravo zbog činjenice da su sva zapošljavanja nažalost partijski obojena bez ikakvih kriterijuma i provere zanja i sposobnosti".

„Kako je Edis Sijarić lice koje se ne bavi politikom svih ovih godina da bi prehranio svoju porodicu prinuđen je da radi kao instruktor za spasioce i spasilac tokom ljetnje sezone, kao i brojne druge poslove van stoje struke, jer za ljude koji nijesu politički obojeni očigledno nema mjesta za rad u obrazovnim ustanovama“, navodi se u reagovanju.

U ovom periodu od 18 godina, kako dodaju, u različitim školskim ustanovama na području Opštine Ulcinj zapošljen je veliki broj ljudi koji su svoje zvanje u istoj struci stekli puno kasnije od Edisa Sijarića koji, kako ističu, „nikada nije dobio priliku za zapošljenje iako se u tom periodu javio na desetine različitih oglasa i konkursa koji su objavljeni u ovom periodu, ali je uvijek neko drugi izabran, koja praksa se nastavlja i danas“.

„Pozivam javno nevladino udruženje "Roditelji", za koje nijesam mogao da utvrdim da su zvanično upisani u registar nevladinih udruženja, da se legitimišu imenom i prezimenom i objave ko im je prenio ovake neistinite tvrdnje za mene, jer me se na ovaj način povrjeđuju moja prava ličnosti, čast i ugled, narušava duševni mir, moj lični i moje porodice, zbog čega ću pred svim nadležnim organima da pokrenem odgovarajuće postupke da se otkrije autor ove neistine koja je o meni izrečena i objavljena i obaveže njen autor da javno traži izvinjenje i nadoknadi mi štetu koja mi je na ovaj način nanijeta, posebno jer je ova vijest, koja sadrži neistini o meni, prenešena i na brojnim društvenim mrežama, pa čak i od predsjednika Opštine Ulcinj na njegovom zvaničnom profilu“, poručio je Sijarić, prenoti advokatska kancelarija.

 

NVU Roditelji Ulcinja:  Direktorka OŠ “Maršal Tito” u pritvoru, Školski odbor ne glasa za njenu smjenu
1
NVU Roditelji Ulcinja: Direktorka OŠ “Maršal Tito”…
15.09.2023 07:30

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.