Kultura

Balerine iz Umjetničke škole „Vasa Pavić“ na Jadranskom festivalu igre

“San male balerine“ očarao budvansku publiku

„Njihovo besprijekorno izvođenje baletske predstave nagrađeno je gromoglasnim aplauzom“, kazali su iz Turističke organizacije Budva

“San male balerine“ očarao budvansku publiku Foto: Turistička organizacija Budve
Portal AnalitikaIzvor

U okviru Jadranskog festivala igre u Budvi, juče su balerine iz Umjetničke škole „Vasa Pavić“iz Podgorice, izvele baletsku predstavu „San male balerine“ u starogradskom ambijentu.

“Mlade balerine su baš kao i glavna junakinja predstave, pokazale da disciplina i požrtvovanost uvijek daju rezultat, pa je njihovo besprijekorno izvođenje baletske predstave nagrađeno gromoglasnim aplauzom“, kazali su iz Turističke organizacije Budva.

Kako su naveli, baletska predstava „San male balerine“ je očarala budvansku publiku.

Za realizaciju predstave bili su zaduženi autori muzike Leo Delib i Adolf Adam, koreografi Viktorija Strugar, Tamara Vujošević-Mandić i Manja Pavićević-Drašković, asistenti koreografa Marija Boljević i Ksenija Sinđić, solisti Staša Radenović, Nastasija Roganović i Jana Radojičić. 

U okviru Jadranskog festivala, danas će biti izvedena baletska predstava „Tamo gdje sve duše idu“, koprodukcija TO Budve i Zagrebačkog plesnog ansambla. Predstava će biti izvedena na sceni između crkava u Starom gradu, sa početkom u 21 sat.

Portal Analitika