Kultura

Radovi Jelene Blečić u galeriji Pizana u Porto Montenegru

Izvor

Mlada srpska umjetnica će se predstaviti likovnoj publici slikama, skulpturama i komadnim namještajem objedinjenih pod nazivom „Kada ti život kao poklon okači dugu na leđa“. Radovi pripadaju novijem ciklusu kojim se umjetnica već predstavila u Francuskoj, Danskoj i Sloveniji u posljednje dvije godine.

Jelena Blečić, slikarka i dizajnerka, magistrirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu. Stipendista je Države Meksiko i gostujući predavač u Nacionalno, centru umjetnosti „Esmeralda”. Imala je više od 15 samostalnih i 20 kolektivnih izložbi, a učestvovala je i u brojnim marketinškim projektima i kampanjama, kao i na brojnim likovnim kolonijama i brojnim humanitarnim akcijama. Član je ULUS-a.

- Promovišući svoju umjetnost, Jelena u svijet šalje pozitivnu sliku o zemlji i ljudima koji iz nje dolaze. Njene radove prati svojevrsna veselost, mladalačka povišenost temperature, tona, svježina i nesputanost bez životnihi umjetničkih predubjeđenja. Te boje nisu toliko jake, koliko vještim kontrastiranjem izazivaju osjećaj lučenja, isijavanja, prosijavanja – zapisao je Dejan Đorić, istoričar umjetnosti o radovima Blečićke.

Portal Analitika