Literatura

Promocija nove knjige Stanke Rađenović u Krugu

Izvor

U ime izdavačke kuće „Gligorije Dijak“ o knjizi će govoriti urednica Sonja Živaljević, stihove će govoriti njihova autorka, dok će program voditi Dragana Tripković.

Stanka Rađenović je rođena 1977. godine na Cetinju. Živi u Budvi, a do danas je objavila  dvije pjesničke zbirke „Nijemo govori ljubav“ (1998), i „Pjesme“ (2003) za koju je dobila nagradu „Spasoje Pajo Blagojević“.

- Nova knjiga Stanke Rađenović „Tajna polomljenih sitnica“ animiraće svog čitaoca iskrenošću i dubinom osećanja... U moru raznih poetika ostaje ona koju čitalac prepoznaje kao svoju, kada prepozna sebe, kada upamti stih ili pjesmu, kada vjeruje da je pjesnik opjevao neki detalj ili dio života, ljubav, patnju, novi početak ili davnu bol. Vrijeme za poeziju opet stasava. Probali smo bez nje, govorili kako je višak u našim životima i bavili se pomodnostima koje liče na poeziju. Ali kako svako pet minuta ima svojih pet minuta, to se vrijeme lijepe i rado čitane poezije vraća. Knjiga Stanke Rađenović čini umjesto nas, olakšava nam presabiranje naših zabluda i naših uzleta i tvori mozaik značajne pjesničke vrijednosti i umjetničkog senzibiliteta – zapisao je u pogovoru Goran Labudović Šarlo.

Portal Analitika