Gaming

Veliku promjena je prelazak na Unity game engine

Potvrđeno: Ženski fudbalski timovi dio Football Manager igre

Kompanija Sports Interactive je 2021. godine obećala da će u igru Football Manager uvesti i ženske fudbalske timove, a sada je poznato i kada će se to zapravo dogoditi.

Potvrđeno: Ženski fudbalski timovi dio Football Manager igre Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

U postu na blogu je Sports Interactive zvanično potvrdio da će ženski timovi biti dio igre Football Manager 2025, koja će na tržište stići kao izdanje za sljedeću godinu.

Poznati studio je ranije istakao da će biti potrebno vrijeme za uvođenje ženskih timova u igru jer je cilj da se ponudi isti nivo dubine kao što je slučaj s muškim timovima. Football Manager ima ogromnu bazu podataka koju čine hiljade igrača od kojih svaki ima individualnu statistiku, biografiju, istoriju povreda i slično. I ne samo to, Sports Interactive je morao uzeti u obzir promjene u sistemu atributa, voditi račune o rodovima, kao i drugačijim ligaškim pravilima kada je riječ o ženskom fudbalu.

Pored uvođenja ženskih timova, Football Manager donosi još jednu veliku promjenu, a to je prelazak na Unity game engine, koji će "ponuditi više grafičke moći u svim formatima, uz moćne alate korisničkog interfejsa". Interfejs će također biti potpuno nov sa značajno boljim iskustvom u mečevima. Očekuje se i "veliki skok naprijed" kada je riječ o animaciji. Ipak, tranzicija na Unity kada je riječ o mobilnoj verziji trajat će nešto duže.

Na projektu remonta osnovne tehnologije Football Managera radi se već nekoliko godina. Prvobitni cilj je bio obnoviti seriju sa Football Managerom 2022, no pandemija koronavirusa je primorala studio da napravi korak unazad i osigura da može plasirati novu verziju svake godine.

Football Manager je prešao granicu od 5 miliona igrača, što je najviše u istoriji serije, a nakon što su uvedene Apple Arcade i PlayStation 5 verzije.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.