Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Potpisana pravila i procedure za realizaciju Protokola o saradnji između Komisija za nestala lica Vlada Crne Gore i Srbije

Potpisana pravila i procedure za realizaciju Protokola o saradnji između Komisija za nestala lica Vlada Crne Gore i Srbije

Dragan Đukanović, predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore i Veljko Odalović, predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije, potpisali su danas u Podgorici Radna pravila i procedure za realizaciju Protokola o saradnjiizmeđu Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore i Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. 

Potpisana pravila i procedure za realizaciju Protokola o saradnji između Komisija za nestala lica Vlada Crne Gore i Srbije Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, potpisanim dokumentom bliže se uređuje postupak razmjene raspoloživih informacija i dokumentacije od značaja za rješavanja pitanja nestalih lica kao i postupak utvrđivanja postojanja grobnica, procesa zajedničkih ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka, njihova primopredaja i izviđanja.

"Đukanović je istakao kako je saradnja sa Komisijom za nestala lica Vlade Republike Srbije izuzetno dobra, te da je u cijelom procesu bilateralna saradnja nezamjenljiv mehanizam, sa čim se složio i Veljko Odalović, predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije. Zahvaljujući ovom dokumentu saradnja će biti još efikasnija i rezultati će biti primjetni te će se doći do zajedničkog cilja, pronalaska svih nestalih lica, kako bi porodice konačno ostvarile svoje pravo na istinu i pravdu", navode u saopštenju. 

Kada su u pitanju zemlje bivše Jugoslavije i žrtve proteklog rata, još uvijek se traga za više od 10.000 lica.

Istovremeno, u mrtvačnicama na području bivše Jugoslavije nalaze se posmrtni ostaci više od 4.000 neidentifikovanih žrtava. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.