Kultura

Priznanje za najbolju manjinsku koprodukciju

"Poslije zime" Ivana Bakrača nagrađen na Festivalu autorskog filma u Beogradu

Dugometražni igrani film “Poslije zime”, rađen po scenariju i u režijiIvana Bakrača, producentske kuće Artikulacija film osvoji je nagradu za najbolju manjinsku koprodukciju na 28. izdanju Festivala autorskog filma u Beogradu, koji je završen danas. 

"Poslije zime" Ivana Bakrača nagrađen na Festivalu autorskog filma u Beogradu Foto: IMDb
Portal AnalitikaIzvor

Pored nagrade dodijeljene crnogorskom filmu sinoć je dodijeljena i nagrada „Marko Glušac“, koju je dobila Olga Košarić, a uz to su dodijeljena i priznjanja Asocijacije filmskih festivala Srbije (AFIFS). Nagrada „Marko Glušac“ za najperspektivnijeg mlađeg montažera dugih i kratkih, igranih i dokumentarnih formi Košarić je dobila kaomontažerka filma „Da li ste videli ovu ženu?“ autora Dušana Zorića i Matije Gluščevića.

Film “Poslije zime” prati pet prijatelja iz malog crnogorskog grada, u kasnim dvadesetim godinama života, koji se trude da sačuvaju prijateljstva, iako ih razdvajaju kilometri. Tokom jedne godine, dok ih niz događaja dovodi do životnih prekretnica, uviđaju da im se mladost naglo završava. Poslije zime, svako od njih mora izgraditi novi svijet za sebe.

Film je podržan od Filmskog centra Crne Gore, Hrvatskog audiovizuelnog centra, Filmskog centra Srbije, kao i Ministarstva kulture Crne Gorea koprodukcija je Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Francuske. Kompanije koje učestvuju u proizvodnji su: Artikulacija Film (Crna Gora), ABHO Film (Crna Gora), Akcija Film (Srbija), Biberche Productions (Srbija), Maxima Film (Hrvatska) i Arizona Productions (France). Svjetsku premijeru imao je na Internacionalnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, u okviru takmičarske selekcije East of the West.

Producent filma je Ivan Đurović, a koproducenti su Maja Ilić, Nikolina Zečević, Damir Terešak i Guillaume de Seille. Direktor fotografije je Dušan Grubin, dok montažu potpisuje Nataša Pantić. Dizajner zvuka je Dario Domitrović, a kompozitori su Alen i Nenad Sinkauz. Kostimografiju je radila Milena Miljković, a scenografiju Dragana Baćović.

Glavne uloge u filmu „Poslije zime“ tumače Momčilo Otašević, Ana Vučković, Petar Burić, Maja Šuša i Ivona Kustudić.

Festival autorskog filma u Beogradu održan je od 28. novembra do 2. decembra.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.