Svijet

Peranović: Nisam kriv za smrt Zarupca

Izvor

Peranović je na saslušanju priznao da je sa Zarupcem 6. avgusta uveče bio u istoj prostoriji oko 45 minuta, u nastojanju da ga odvrati od namjere da napusti Centar za odvikavanje od narkomanije i uvjeri ga da bi to za njega značilo sigurnu smrt, pri čemu nije negirao da je koristio i batine, kaže branilac osumnjičenog Ilija Radulović.

- On se branio krajnje iskreno. Nije negirao da je Zarupcu nanio brojne lake tjelesne povrede - rekao je branilac.

Prema njegovim rečima, Peranović (54) tvrdi da posljednjih deset minuta nije bio sa štićenikom u prostoriji, a kada mu je pozlilo, da je prvi pozvao pomoć, ali je nažalost "došlo do gušenja".

Radulović je ispričao da je Zarubac prije šest mjeseci stigao u Centar u krajnje opasnom stanju, kada se "družio sa smrću" i da je uspio da se oporavi.

- Ugojio se devet kilograma, osjećao dobro i poželio je da vidi svoje dvoje djece - naveo je Radulović i dodao da je, nažalost, "taj izlazak iz Centra od šest dana bio fatalan, jer se Zarubac vratio drogi i želio da napusti kamp".

- Peranović kao svešteno lice osjeća svaku, pa i moralnu krivicu, ali negira da je počinio krivično djelo ubistva - naveo je njegov branilac.

Istražni sudija Višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević odredio je ranije danas jednomjesečni pritvor Peranoviću. U izjavi za Tanjug on je objasnio da će u daljem toku postupka biti ispitani svjedoci, izvršena vještačenja i prikupljene sve važne informacije.

- Peranoviću se na teret stavlja da je Zarupcu zadao veliki broj udaraca drvenim štapom i pesnicama u predjelu lica, nogu i trupa i da je toliki broj udaraca doveo do gubitka svijesti i gušenja želudačnim sadržajem - objasnio je Velisavljević.

Episkop šabački Lavrentije je "privremeno zabranio sveštenodejstvo" svešteniku Peranoviću.

Beživotno tijelo Zarupca (39) pronađeno je u ponedjeljak uveče oko 22.30 sati u dvorištu Centra za odvikavanje od droge.

Protojerej Peranović poznat je javnosti od 2009. godine, poslije snimka na kojem se vidi da sa saradnicima fizički kažnjava korisnike duhovno rehabilitacionog centra u Crnoj Reci kod Novog Pazara, koji je tada vodio.

Foto: b92.net

Portal Analitika