Zanimljivosti

Opozivaju vise od 3.800 skupocjenih BMW-a

Opozivom na tlu Amerike je zahvaćeno više od 3.800 skupocjenih BMW-ovih automobila.

Ilustracija Foto: Pixnio
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

U pitanju je najprestižniji BMW-ov model, a ako uzmemo u obzir električne modele i najskuplji.

Pogađate, radi se o novoj seriji 7 koja nedugo nakon lansiranja bilježi prvi veći opoziv. Povod opoziva je istraga koju je sproveo proizvođač automobila koja je otkrila da promjena u tvrdoći materijala poluge brisača znači da bi veza između poluge i osovine motora brisača mogla početi popuštati. S vremenom bi mogao potpuno da prestane da radi. 

BMW naglašava da popuštanjem spoja će se s osovine motora prenijeti manji moment, a to znači da učinkovitost brisača pasti tokom jačeg pljuska ili snježnih padavina. BMW je obavijestio zastupništva  o opozivu 20. septembra 2023. i počeće obavještavati vlasnike od 10. novembra.

Zastupnici će riješiti problem jednostavnim pregledom sistema brisača, ako je potrebno, njegovom zamjenom.

Svi primjerci obuhvaćeni opozivom su proizvedeni krajem prošle i početkom ove godine, a u pitanju je ukupno 3.820 automobila modela serija 7 uključujući i električni i7, prenosi "Index". NHTSA je tako detektovao mogući problem na 3.69 primjeraka 740i i 760i xDrive te 251 primjerak i7 xDrive 60. Automobili su proizvedeni od 13.10.2022 do 16.1. 2023. godine.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.