Gaming

Trenutno samo za iOS

Netfliks predstavio aplikaciju za upravljanje igrama, koristi se kao kontroler

Aplikacija jednostavnog naziva "Netflix Game Controller" predstavlja "virtuelni kontroler" te omogućava korištenje mobitela ili tableta kao "standardnog kontrolera" nakon što se uređaj upari s TV-om. Na taj način korisnik može bolje uživati u igranju igara dostupnih putem Netfliksovog servisa.

Netfliks predstavio aplikaciju za upravljanje igrama, koristi se kao kontroler Foto: Netfliks
Portal AnalitikaIzvor

Aplikacija namijenjena iOS-u je već dostuona za preuzimanje, a da li će se pojaviti i verzija za Android, zasad nije poznato. Koji će naslovi biti podržani, zasad nije poznato, a u opisu aplikacije se navodi samo da "gamepad funkcija uskoro dolazi na Netfliks".

Ovo ne predstavlja ogromno iznenađenje s obzirom na činjenicu da kompanija raste kao indie game izdavač. Netfliks Gejms je objavio ili hostovao gotovo 70 naslova u protekle dvije godine, a neki od njih su dostupni putem standardne Netflixove streaming aplikacije, dok se drugim može pristupiti putem mobilnih uređaja i igraćih konzola.

Treba istaći da nije riječ o "igrama za bacanje", jer su neke poput Ocenfree II; Lost Singals dobile sjajne ocjene. Developer ove igre Night School je postao prvi Netfliksov interni studio.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.