In firme

Najstarija korisnica Fejsbuka ima 102 godine

Izvor

Misleći da je Florens Detlor najstarija korisnica Fejsbuka na svijetu, čelnici te kompanije pozvali su je u svoje sjedište u Kaliforniji, gdje se upoznala sa Markom Zakerbergom.

Vijest je putem medija doprla do publike širom svijeta, uključujući i Amerikanca Majka Latura. Znajući da njegova baka Li Stern (102) koristi Fejsbuk, Latur se pobunio i tražio da ona bude proglašena najstarijom korisnicom društvene mreže.

Naime, na profilu Sternove stajao je pogrešan datum rođenja, tako da su čelnici kompanije "Fejsbuk" mislili da je mlađa nego što zapravo jeste. Umjesto svog datuma rođenja (24. avgust 1910), bakica je greškom navela datum rođenja svog pokojnog brata (18. avgust 1913).

nafejsbukubakaok

Majk Latur je televiziji "NBC", koja je prva objavila priču o Florens Detlor, dostavio kopiju pasoša svoje bake, koja dokazuje da je ipak ona najstarija korisnica Fejsbuka.

Li Stern je na društvenoj mreži aktivna najmanje tri godine, prenosi "Today.com". Postavljanje statusa joj nije omiljeno, ali zato obožava da komentariše fotografije članova porodice i prijatelja. Na pitanje američkih novinara kako se oseća kao najstariji korisnik Fejsbuka, bakica odgovara: - Pa, voljela bih da sam najmlađi.

(blic.rs)

Portal Analitika