EU web forum

Ističe da je Vlada potpuno posvećena procesu osnaživanja sistema lokalne samouprave

Ministar Dukaj posjetio Andrijevicu: Saradnja u službi građana

Ministar javne uprave mr Maraš Dukaj,sa saradnicima, boravio je danas u posjeti opštini Andrijevica.

Ministar Dukaj posjetio Andrijevicu: Saradnja u službi građana Foto: Ministarstvo javne uprave
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sastanka, ministar Dukaj i predsjednik opštine Željko Ćulafić razgovarali su o aktuelnim projektima, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unaprjeđenje pružanja usluga građanima.

 Ministar Dukaj kazao je da je Vlada Crne Gore u ovom mandatu potpuno posvećena procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori.

„Ministarstvo javne uprave u kontinuitetu radi na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava, te preduzima aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti opština, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima“, rekao je Dukaj.

On je istakao da u ostvarivanju ovog cilja moramo usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i opštine Andrijevica, te da će vrata Ministarstva javne uprave uvijek biti otvorena u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građanima.

Predsjednik opštine Ćulafić upoznao je ministra sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su u funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja, ali i ukazao na izazove sa kojima se suočava opština Andrijevica.

„Ova posjeta je značajna za opštinu Andrijevica zbog razmjene iskustava o novim zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou. Ministar je imao priliku da se upozna sa određenim problemima koje imamo u redovnom funkcionisanju, kao i sa dobrim praksama. Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih, da bi bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna odgovorna samouprava“, kazao je Ćulafić.

Ministar je posjetio Biro za građane i tom prilikom naglasio da će Ministarstvo u skladu sa mogućnostima pružiti svu podršku za unaprjeđenje rada ovog Biroa, sa ciljem da lokalna uprava u Andrijevici bude efikasan servis građanima.

Tokom posjete, održan je i radni sastanak tima Ministrarstva javne uprave sa glavnim administratorom i rukovodiocima organa lokalne uprave u cilju razvijanja partnerskih odnosa i povjerenja. Na sastanku više riječi bilo je o izazovima u primjeni propisa na lokalnom nivou, kao i dobrim praksama koje lokalna uprava sprovodi.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.