Politika

Ljutica: Sektor za zdravstvo URE formira linije za komunikaciju sa građanima

Sektor za zdravstvo Građanskog pokreta URA donio je odluku da od 8. februara do 01. marta 2021. godine pomogne svim građanima Crne Gore i makar malo rastereti zdravstveni sistem svojim volonterskim radom, tako što će za građane biti dostupan mejl na koji mogu slati pitanja iz domena opšte medicine, ginekologije i stomatologije, saopštio je koordinator Sektora za zdravstvo URE Igor Ljutica.

Ljutica: Sektor za zdravstvo URE formira linije za komunikaciju sa građanima Foto: URA
Portal AnalitikaIzvor

,,Građani će putem mejla na osnovu opisa svog problema moći da dobiju korisne savjete kako bi očuvali i unaprijedili svoje zdravlje. Zdravstveni radnici URE, među kojima su brojni stručnjaci, pokušaće time da ublaže pritisak sa primarne zdravstvene zaštite zdravstvenog sistema koji je neminovan usljed ukrštanja virusa covid-19 i sezonskog virusa”, naveo je Ljutica. 

Kako kaže Ljutica, svjesni su da takav metod rada ne može zamijeniti živi pristup pacijentu, kvalitetno uzetu anamnezu i pregled, ali, kako je objasnio može da skrati lutanje pacijenata pravovremenim savjetom i preventivnim djelovanjem.

,,Razmatramo i uvođenje telefonske linije za starije pacijente”,istakao je Ljutica. 

On je dodao i da iz Sektora za zdravstvo URE žele da pohvale posljednje aktivnosti Vlade Crne Gore koje se odnose na uvođenje dječjeg dodatka, dodatnu pomoć vulnerabilnim grupama.

,,Pohvalili bismo i spremnost Vlade da riješi problem zdravstvenih radnika koji čuvaju socijalni mir u zemlji. Po definiciji zdravlje nije samo stanje fizičkog i psihičkog, već i socijalnog blagostanja”, zaključio je Ljutica.

Portal Analitika