Zanimljivosti

Lamborghini Temerario: Nasljednik Huracana uskoro na asfaltu

Poslije deset godina, Lamborghini će predstaviti nasljednika modela Huracan. Podsjetimo, Huracan je predstavljen 2014. godine.

Lamborghini Temerario: Nasljednik Huracana uskoro na asfaltu Foto: Iks
Portal AnalitikaIzvor

Novi model nosiće ime Temerario, imaće motor sa unutrašnjim sagorijevanjem, ali emisiju štetnih materija će krotiti manjim brojem cilindara i elektrifikacijom.

Novi Lamborghini za "juniore" umjesto 10-cilindarskog, dobiće agregat sa osam cilindara. Inspiraciju za spoljašnji dizajn pronalazi u većem bratu Revuelto.

Britanski "Auto Express" saznaje, da će novi model nositi ime Temerario, još uvijek nije zvanično potvrđeno, i imaće modifikovani pogon iz Plug-In hybridnog SUV modela Urus.

To znači da će konvencionalni motor imati osam cilindara i 456 kW, a dodatnih 141 kW daje elektromotor smješten u 8-stepenom automatizovanom mjenjaču sa dvostrukim kvačilom. Ukupno će to biti oko 588 kW, a maksimalni obrtni moment iznosi medvjeđih 950 Nm.

Puno toga na automobilu će biti aktivno, kako bi aerodinamika bila na visini zadatka. Zadnje krilo će biti aktivno, kao i komponente na oslanjanju automobila, prenosi "AutoMagazin".

Portal Analitika