Prava stvar

Kompanija DoMEn vam poklanja besplatne vodiče Bezbjednost djece na internetu i društvenim mrežama i Kako da napraviš svoje prve STEM korake?

U ovom vodiču za bezbjednost djece na internetu, možete pronaći sve o najpopularnijim društvenim mrežama i načinima komunikacije

Kompanija DoMEn vam poklanja besplatne vodiče Bezbjednost djece na internetu i društvenim mrežama i Kako da napraviš svoje prve STEM korake? Foto: Domen.me
Domen.meIzvor

Kompanija doMEn d.o.o, agent registracije nacionalnog crnogorskog domena - .ME, objavila je priručnik pod nazivom “Bezbjednost djece na internetu i društvenim mrežama: Vodič za roditelje i staratelje”. Priručnik je besplatan za preuzimanje i dostupan je na ovom linku.

U ovom vodiču za bezbjednost djece na internetu, možete pronaći sve o najpopularnijim društvenim mrežama i načinima komunikacije, načine da osigurate digitalnu bezbjednost djece, savjete za roditeljski nadzor i kontrolu aktivnosti na internetu, kao i odgovore na najćešće postavljana pitanja u vezi potencijalnih opasnosti.

A ukoliko svoje dijete vidite u svijetu nauke, tehnologije, inženjerstva ili matematike, 28. oktobra na sajtu www.stemedukacija.me biće dostupan i poklon za najmlađe, priručnik koji će im pomoći da naprave svoje prve STEM korake. Uz priručnik “Kako da napraviš svoje prve STEM korake?” namijenjen osnovcima i srednjoškolcima, djeca će imati priliku da saznaju više o STEM oblastima koje ih zanimaju, ali i pročitaju priče mladih i uspješnih ljudi koji su se odlučili za STEM karijere. 

Koji veb-sajtovi i aplikacije mogu biti korisni vašim školarcima?
0
Koji veb-sajtovi i aplikacije mogu biti korisni vašim…
20.10.2022 09:00

 Priručnici “Bezbjednost djece na internetu i društveni mrežama: Vodič za roditelje i staratelje” i “Kako da napraviš svoje prve STEM korake” su novi koraci u nastojanju kompanije da kroz društveno odgovorno poslovanje oplemeni internet prostor zanimljivim i edukativnim sadržajem. Ovim priručnicima su prethodili priručnici pod nazivom “DoMEn škola programiranja: Kreiraj svoju prvu igru”, namijenjen osnovcima i srednjoškolcima zainteresovanim za programiranje, dostupan na linku, kao i “Lažne vijesti: sve što te oduvijek zanimalo o ovom fenomenu” koji možete preuzeti ovdje.

Tokom 2019. godine, kompanija doMEn je pokrenula i portal www.stemedukacija.me gdje se mladi mogu informisati o svim besplatnim prilikama namijenjenim mladima koje doMEn stvara u Crnoj Gori. 

Lansirana edukativna video igra “Likovna avantura” za sve koji žele da testiraju znanje iz likovne kulture
0
Lansirana edukativna video igra “Likovna avantura” za sve…
08.08.2022 13:59
Lansirana obrazovna video igra za mlade iz oblasti biologije
0
Lansirana obrazovna video igra za mlade iz oblasti biologije
12.07.2022 16:02

 

Portal Analitika