Svijet

Invazija Rusije na Ukrajinu - dan 789.

Iz časa u čas: Zelenski: Bajden mi je rekao da oprema stiže čim Senat odobri paket pomoći

Iz časa u čas: Zelenski: Bajden mi je rekao da oprema stiže čim Senat odobri paket pomoći Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor
21:42
Zelenski: Bajden mi je rekao da oprema stiže čim Senat odobri paket pomoći

Predsjednik SAD Džozef Bajden rekao je da će Amerika isporučiti Ukrajini očajnički potrebnu opremu za protiv-vazdušnu odbranu, čim Senat odobri paket pomoći vrijedan više od 60 milijardi dolara, kazao je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Ukrajinski predsjednik je dodao da ga je Bajden takođe uvjerio da će dio paketa biti i rakete dugog dometa i artiljerijska municija.

20:38
Pogledajte snimak rušenja TV tornja u Harkovu

Na internetu je objavljen snimak rušenja TV tornja u Harkovu, koji se dogodio tokom napada ruskih okupatora.

Snimci sa lica mjesta pokazuju kako se glavni stub tornja lomi i pada dok se oblak dima diže u nebo.

Snimak možete pogledati u nastavku.

19:12
Ruski okupatori napali Harkov: Čula se snažna eksplozija, na meti bila televizijska infrastruktura

Ruski okupatori napali su danas TV infrastrukturu u Harkovu, gdje su se čule eksplozije.

Kako je kazao guverner Harkovske oblasti, žrtava nije bilo, u gradu se čula snažna eksplozija, a trenutno ima problema u emitovanju digitalnog TV signala.

18:44
Zelenski: Potrebni su nam mlađi ljudi u vojsci, a dva su ključna razloga

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, govoreći o mobilizaciji, rekao je kako su vojsci te države potrebni mlađi muškarci ne samo zato što su fizički spremniji od starijih, već i jer mogu brže da savladaju tehnologiju koja se koristi na bojnom polju.

"Uz veliko poštovanje prema svih našim borcima, postoji razlika između 25-godišnjeg i 50-godišnjeg vojnik", naglasio je on.

17:07
Rusija: Zauzeli smo mjesto u Donjeckoj oblasti; Ukrajina: To nije tačno

Ruske trupe tvrde kako su zauzele mjesto Novomihailjivka u Donjeckoj oblasti, koje je prema rezultatima posljednjeg popisa imalo oko 1.400 stanovnika.

Odmah nakon toga oglasile su se i ukrajinske snage, koje su saopštile kako to nije tačno, te da je u pomenutom naselju situacija "tenzična, ali je pod kontrolom".

12:30
Ukrajinska služba: Situacija na frontu će se pogoršati u maju

Situacija na ukrajinskom frontu će se pogoršati sredinom maja i početkom juna, i to će biti težak period, kazao je danas šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kirilo Budanov, u intervjuu za ukrajinski servis britanske televizije BBC.

Ruska vojska "sprovodi složenu operaciju" i Ukrajinu, kako je kazao on, čeka težak period koji , dodaje, ipak neće biti katastrofalan.

06:05
ISW: Ukrajina će moći da „otupi“ rusku ofanzivu ako američka pomoć brzo stigne

Uprkos indikacijama da Rusija planira obnovljenu ljetnju ofanzivu, Ukrajina će vjerovatno moći da smanji efekte obnovljene ofanzive ako očekivana američka vojna pomoć stigne što prije, oceijnio je u aprilu američki istraživački centar Institut za proučavanje rata. 

05:58
Zelenski: Rusija će pokušati da zauzme Časiv Jar do Dana pobjede

Rusija će pokušati da zauzme grad Časiv Jar, zapadno od okupiranog Bahmuta, do 9. maja, rekao je predsjednik Vladimir Zelenski u intervjuu za NBC njuz objavljenom 21. aprila.

Portal Analitika