Kultura

Glumica i producentkinja dužnost će obavljati umjesto Stevana Koprivice kome je istekao mandat

Ivona Čović-Jaćimović imenovana za v.d. direktorice Gradskog pozorišta

Preuzimajući dužnost poručila da joj je čast i velika odgovornost što se našla na čelu pozorišta koje je sedamdesetrogodišnjom misijom ostavilo neizbrisiv kulturološki trag

Ivona Čović-Jaćimović imenovana za v.d. direktorice Gradskog pozorišta Foto: Gradsko pozorište/Krsto Vulović
Portal AnalitikaIzvor

Glumica i producentkinja Ivona Čović-Jaćimović imenovana je za vršiteljku dužnosti direktorice Gradskog pozorišta Podgorica. Do izbora direktora, Čović-Jaćimović će dužnost obavljati umjesto dramaturga i scenariste Stevana Koprivice, kome je istekao mandat.

“Čast je i velika odgovornost naći se na čelu pozorišta koje je sedamdesetrogodišnjom misijom ostavilo neizbrisiv kulturološki trag u našem glavnom gradu, u našoj Crnoj Gori kao i u regionu", izjavila je Čović-Jaćimović po preuzimanju dužnosti.

Poručila je da će se truditi da u njenom vd. mandatu, Gradsko pozorište zadrži poziciju prestižne kulturne institucije, na šta je, kaže, obavezuju generacije glumaca, reditelja, dramaturga i ostalih majstora pozorišnog posla, koji su život posvetili ovom pozorištu.

"Iskustvo od 25 godina rada u ovom teatru, te poznavanje potencijala glumačkog ansambla, daju mi za pravo da sa optimizmom pristupam povjerenom zadatku.Kreiranje repertoara za narednu sezonu i ubrzanje radova na našem novom domu, nezaobilazni su zadaci kojima ću se posvetiti. Naravno, uz saradnju sa kolektivom i Glavnim gradom”, kazala je Čović-Jaćimović.

Podsjetimo, Stevan Koprivica je na čelu Gradskog pozorišta bio od oktobra 2019. kao vršilac dužnosti, a od aprila 2020. stupio je na funkciju u punom mandatu.

"Drago mi je što će Ivona biti na čelu kuće jer ona bićem pripada pozorištu kao glumica, ali i producentkinja. Očekujem da će se dobro snaći, u ne baš povoljnim uslovima za pozorište. Znam da umije i da može", izjavio je Koprivica.

Ivona Čović Jaćimović diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. Magistrirala je Medije i komunikacije na Singidunum univerzitetu u Beogradu. Osnovala je NVU Arlekin na čijem je čelu, organizaciju koja je izrasla u relevantnu nezavisnu teatarsku kuću, sa brojnim produkcijama predstava za djecu, kao i večernju scenu, prepoznatu u domaćim i regionalnim okvirima i podržanu od strane institucija kulture u Crnoj gori, kao i fondova pod pokroviteljstvom Evropske unije. Producentkinja je više dokumentarnih filmova sa društveno angažovanim temama.

Portal Analitika