Abiznis

Poručio ministar finansija

Damjanović: Smanjenjem akciza na gorivo "zamrznućemo" njihovu cijenu

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će država smanjiti akcize za gorivo kako bi se zaustavilo povećanje njihove cijene. 


Damjanović: Smanjenjem akciza na gorivo "zamrznućemo" njihovu cijenu Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

„Odluka će biti u pravcu da ukoliko se nastavi trend rasta, a sljedeći obračunski period je 10. oktobar, za to eventualno povećanje cijena goriva toliko ćemo smanjiti procenat akciza i sve tako ako bude potrebe do onog maksimuma koji je zakonski dat. To znači da će cijene biti „zamrznute“ na ovom nivou. Pogotovo kada govorimo o cijeni dizela koji utiče na maloprodajnu cijenu“, rekao je Damjanović.

On je podsjetio da je ovo nivo cijene goriva koji smo imali u oktobru prošle godine „kada smo već imali četiri ili pet smanjenja cijene goriva“. 

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije "Stop inflaciji".

On je na konferenciji za novinare saopštio da će nova akcija trajati do kraja godine.

„Akcija se bazira na tome da su se distributeri i trgovci odrekli marži“, kaže Đurović. 

Saopštio da je prošla akcija pokazala odlične rezultate i zato je Vlada ponovo odlučila da krene sa njom. 

"Snižene će biti cijene na 150 proizvoda, a akcija će trajati do kraja godine", saopštio je Đurović. 

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
U UNTERMENS_neregistrovani
28.09.2023. 14:55

A nemojte ka boga vas molim...bar da izađe na 2evra...ono lakše dođe kalkulisat.

0
0
R Rade_neregistrovani
28.09.2023. 13:58

Benzin je u Makedoniji jeftiniji 25 centi nego u Crnoj Gori , a koliko znamo Makedonija ga ne proizvodi. O čemu se radi majstori?

1
0
t takse_neregistrovani
28.09.2023. 15:52

@Rade_neregistrovani Hrvatska i Slovenija imaju jeftinije gorivom od MNE .Cijeli vic je da se drzava previse ugradjuje. Meni licno ne smetai mislim da se u MNE previse vozika i da bi trebalo dici na 2 €.

0
0
M Marko_neregistrovani
28.09.2023. 11:57

HHahahahHHahahHhHHHHJahHHHahHHahahahHhHhHHahaahahhHJaahajajja Tooooooooooo legendooooooooooo. Zamrzni cijenu na 1,65

1
0
B Bubamara_neregistrovani
28.09.2023. 11:47

Taman kao što sam rekao. Trajaće dok im oslobodimo magacine od robe koja im je pretekla poslije sezone i robe kojoj se ističe rok trajanja (bolje da je prodaju bez marže, nego da je bače). Ne znam koja je zasluga ovđe ministarstava? Ovi artikli bi ionako bili na akcijama u trgovačkim lancima. A, što se tiče goriva oće i tu da namiču pare preko naših leđa. Kaže ministar Damjanović, da cijene goriva neće rasti, ali ne kaže da će padati. Ovo, prolazi samo kod naroda koji misli glavom vlasti, a ne svojom. Da neće ukinuti maržu na maslinovo ulje, povrće, voće, ribu i ostalu zdravu hranu, ili će to biti na paštetu, parizer, i ostale nezdrave i najjeftinije artikle?

4
0
E Emina_J
28.09.2023. 11:47

Dok na sve strane prste pare i zarade ... evo nas spasavaju isti koji su nas doveli u ovo stanje ...kao da su iscrpljeni radeci za Građane ili pruzajuci pomoc Ukrajini ...😅😅😅 ...oponasajuci iz Regiona " korpe ", " kosarice " , evo ponovo " stop inflaciji "...😅😅😅... da li Vam je to po Zakonu , ako je mali piroman , zlobnih namjera prepoznatkjiv kao " brat "... uskratio Coca Colu , Milku i dr , kako rece " luksuz " Građanima ... pa je standardna tegla dzema dosla na 5.5e ...!!!.. ali , ne racunajuci ovaj svoj najnoviji luksuz u USA , uz predpostavku poređenja na predhodnu , da je ova sad kostala i 22o hilj € ...!!! - (Iznova i iznova odusevljenje za lapsus ) ... Kakve " proskule "...!!! " Đurović: "Stop inflaciji" trajaće do kraja godine; Damjanović: Cijene goriva više neće rasti " 😅😅😅

4
0