EU web forum

Demokrate: OIK u Kotoru nelegalno dodijelila mandat HGI

Opštinska izborna komisija (OIK) u Kotoru dodijelila je Hrvatskoj građanskoj inicijativi mandat koji nije osvojila na izborima, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate: OIK u Kotoru nelegalno dodijelila mandat HGI Foto: pa
PAIzvor

- Članovi opštinske izborne komisije u Kotoru iz poraženih političkih partija, pod direktivom odlazeće pajser uprave, nastavljaju besramno i nezakonito prekrajanje izborne volje gradjana Kotora. Na današnjoj sjednici OIK Kotor, ova grupacija je glasala suprotno zakonu o izboru odbornika i poslanika, da se HGI-ju dodijeli mandat koji nisu obezbjedili na izborima. Naime u skladu sa zakonom HGI kao manjinska partija ulazi pojedinačno sa izbornim rezultatom u raspodjelu količnika za odborničke mandate, ali sa osvojenih 260 glasova, HGI nije ostvario pravo na mandat u skupštini opštine. Bez obzira na činjenicu da nisu ostvarili pravo na učešće u SO Kotor, Demokrate, kao najjači subjekt buduće vlasti, su opredijeljene da ponude HGI učešće u budućoj izvršnoj vlasti - navodi se u saopštenju.

Demokratska Crna Gora danas će, kako su naveli, predati žalbu Državnoj izbornoj komisiji kako bi se konačni rezultati izbora u Kotoru proglasili u skladu sa zakonom i izraženom voljom gradjana Kotora.

- Takodje, danas ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv onih članova OIK koji su nezakonito pokušali da prekroje izbornu volju gradjana Kotora. Poručujemo pajser brigadi da su im sve opstrukcije džabe, gradjani su ih poslali u političku istoriju i svakim odugovlačenjem u predaji vlasti neće postići ništa osim što će svoje već ugaženo dostojanstvo dodatno baciti u blato kaže se u saopštenju.

Portal Analitika