Abiznis

"Valjalo bi da sezona traje kao osamdesetih godina"

Damjanović: Svi da pokažu poreski patriotizam, imamo ogroman nivo sive ekonomije

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da su prihodi od turističke sezone veći, ali da svi treba da pokažu veću poresku displinu i poreski patriotizam. On je u Dnevniku TVCG rekao da, kako sada stvari stoje, neće biti potrebe za novim zaduženjima.

Damjanović: Svi da pokažu poreski patriotizam, imamo ogroman nivo sive ekonomije Foto: RTCG
RTCGIzvor

Damjanović je kazao da su prihodi, kada je u pitanju turistička sezona, 30-ak odsto većih u odnosu na prošlu godinu.

"Realno, dobra je bila predsezona, vremenski uslovi uzorokovali su nešto lošiji početak, ali sada vidimo rast, uz bilanse koje imamo.Očekujem nastavak ovih trendova. Velike su vrućine, pojačana je sada, kao što vidimo, sezona, dolazimo do špica. Sada, valjalo bi da sezona traje kao osamdesetih godina, da imamo sezonu od maja do oktobra ali navikavamo se. Fokus mora da bude da se maksimalno iskoriste sve prednosti Crne Gore", kazao je Damjanović.

On je naglasio da su počele jače finansijske kontrole, posebno kada je u pitanju izdavanja račun.

"Apelujem na sve da budu poreski odgovorni i da se pokaže poreski patriotizam. Neumitnost je da se fiskalni računi izdaju. Imamo, međutim, ogroman nivo sive ekonomije kada je u pitanju smještaj i izdavanje plažnog mobilijara. Baš danas sam komunicirao sa glavnim poreskim isppektorom, činimo zaista sve da pojačamo poresku displicinu", naveo je Damjanović.

Naglasio je da su obezbijeđena sredstva za plaćanje narednih rata kineskoj banci, u vezi sa kreditom za izgradnju auto-puta.

"Sve obaveze izmirujemo redovno", kazao je Damjanović.

On je istakao da imamo stabilizovane javne finansije.

"Računam s obzirom da, smo se zadužili svega 100 miliona, iako je trebalo da bude 600 miliona, da naredne godine neće biti potrebe da se zadužujemo, osim starnog depozita na početku godine", kazao je Damjanović.

Portal Analitika

Komentari (11)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nency_neregistrovani
18.07.2023. 08:53

Pa ti pozivaš na patriotizam,koji naš novac presipaš u popovske đžepove SS SPC, plus što si srećan učestvovao u piklanjanju kulturnog dobra i crnogorskih svetinja okupatorima.Saučesnik si u tom "patriotizmu"..SNP izmućku.

1
0
m milica_neregistrovani
17.07.2023. 07:21

Crkva Srbije u Crnoj Gori da prijavi "zaposlene" od popova do trgovaca, ugostitelja, pom radnika...do .(..)...Porez na imovinu koju nam je opljačkala, dok je ne vratimo u Strazburu, ko zna kad..UHHHBiće milijarda godišnje, najmanje...

6
0
L Lazo_lazavi_neregistrovani
16.07.2023. 19:18

Lazo, lazavi.

7
0
M Mickey__neregistrovani
16.07.2023. 19:07

Ne kažnjavati registrovane i savjesne preduzetnike nego uvesti u sistem ove neregistrovane koji zaobilaze sistem i obaveze, preko društvenih mreža više prodaju nego ovi koji plaćaju kirije i radnike

8
0
c cgwwww_neregistrovani
16.07.2023. 18:55

neka spc plati porez i eto cirka milijarda

10
0
g gradjanska_drzava_neregistrovani
16.07.2023. 18:42

Ima li sive ekonomije u crkvi Srbije ili su svi prihodi i donacije uredno finansijski evidentirane? Inace slazem se da u mirnobobskom vremenu placanje poreza predstavlja navisi cin patriotizma.

8
0
M Mrka_kapa_neregistrovani
16.07.2023. 19:21

@gradjanska_drzava_neregistrovani Oni su iznad drzave po TU. Da Damjanovic, na primjer, nekim cudom posalje inspekciju tamo, prvo bi morao da im se uredno najavi... Kad smo vec kod Srba i patriotizma, trebalo bi zaista uvesti crkveni porez, pa ko se evidentira kao vjernik neke od registrovanih crkvi, neka placa extra porez koji bi isao toj organizaciji. Tako to ide u normalnim sistemima i drzava nema vise sto da ih pomaze...

12
0
g gradjanska_drzava_neregistrovani
16.07.2023. 20:39

@Mrka_kapa_neregistrovani Potpuno se slazem, tako je recimo u Njemackoj.

10
0
c cg12__neregistrovani
16.07.2023. 18:23

Srbin poziva na patriotizam po sistemu uzeti od naroda i uvaliti u Spc

17
0
D Dje_se_kupas_neregistrovani
16.07.2023. 18:10

Najbolje da ti, Dritan, kao i ostatak Vlade, patrolirate plazama i kontrolisete da li se izdaju racuni... Bar bi neke vajde od vas bilo!

20
0
U U_prolazu_neregistrovani
16.07.2023. 18:09

Pekare, piljare i ljekobilje prodavnice SPC po sred Podgorice

21
0