Kultura

Crnogorski simfonijski orkestar nastupiće u petak u Podgorici

CSO soloists Strings: Poklon koncert Muzičkog centra Crne Gore u susret Danu nezavisnosti

Publici će se predstaviti koncertmajstor Slađana Mijović i prvo violončelo Milan Ninković, pod upravom maestra Roberta Homena

CSO soloists Strings: Poklon koncert Muzičkog centra Crne Gore u susret Danu nezavisnosti Foto: PR Centar
Portal AnalitikaIzvor

U susret 21. maju, Danu nezavisnosti Crne Gore, u petak 17. maja u 20 časova na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore biće održan koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra, pod nazivom “CSO soloists Strings.”

Publici će se predstaviti koncertmajstor Slađana Mijović i prvo violončelo Milan Ninković, pod upravom maestra Roberta Homena.

Kako ističu iz Muzičkog centra, ulaz na koncert je slobodan, a besplatne karte mogu se preuzeti na njihovoj biletarnici.

Slađana Mijović (Cvejić) rođena je u Kruševcu 1993. godine. Violinu je počela da svira sa svojih sedam godina. Osnovno i srednje obrazovanje stiče u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u jednoj od dvije škole tog tipa u svijetu u klasi prof. Ljiljane Ranković i prof. Danice Gavrilović. Od 2014.godine postala je i član Crnogorskog simfonijskog orkestra na poziciji tutti prva violina. Učesnik je brojnih majstorskih kurseva i ostvarila je saradnju sa velikanima muzičke scene.

Milan Ninković je rođen 1989. godine u Rijeci, Hrvatska. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi „Davorin Jenko“, gde je uporedo učio klavir (u klasi Vesele Perović) i violončelo (u klasi Aleksandra Pavlovića). Sa šesnaest godina upisuje Fakultet Muzičke umjetnosti u Beogradu, Odsijek za klavir u klasi prof. Branka Penčića, a godinu dana kasnije i Odsijek za violončelo u klasi prof. Dejana Božića, u čijoj je klasi zavšio master studije.

Učestvovao je na brojnim nacionalnim i internacionalnim takmičenjima kao klavirista i violončelista, a dobitnik je brojnih nagrada uključujući i specijalnu nagradu za kamernu muziku.

Portal Analitika