Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • CNP gostuje u Zetskom domu: Pred cetinjskom publikom predstava "671-LOV" inspirisana zločinom u Štrpcima

CNP gostuje u Zetskom domu: Pred cetinjskom publikom predstava "671-LOV" inspirisana zločinom u Štrpcima

Predstava Hane Rastoder premijerno izvedena krajem decembra u nacionalnom teatru i naišla je na odlične reakcije publike i kritike

CNP gostuje u Zetskom domu: Pred cetinjskom publikom predstava "671-LOV"  inspirisana zločinom u Štrpcima Foto: CNP
Portal AnalitikaIzvor

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju u srijedu 17. aprila s u 20 sati. 

Predstava „671-LOV“ inspirisana je zločinom u Štrpcima počinjenim 27. februara 1993. godine, odnosno otmicom dvadeset putnika civila iz istoimenog voza.

Aktuelnost ovog teksta potvrđuje tridesetogodišnjica zločina koja se navršila 27. februara 2023. godine.

Radnja prati dramu porodice traumatizovane gubitkom svojeg člana, tj. reperkusije društvene krize na jednu od njegovih tvorbenih jedinica – porodicu. Porodica se preko noći našla bez društvenog oslonca, u mraku bez odgovora na pitanja o sudbini njihovih otetih, usred cijepanja dotadašnje im domovine - Jugoslavije. 

Predstava je premijerno izvedena krajem decembra u nacionalnom teatru i naišla je na odlične reakcije publike i kritike. 

Autorski tim predstave čine: Ivanka Vana Prelević, koja je radila vajarske radove i scenografiju, Mia Đurović, kostimografkinja, Enes Tahirović, kompozitor i Nataša Milićević, asistentkinja režije i Danilo Milatović, izvršni producent.

Uloge tumače: Dejan Ivanić, Tihana Ćulafić, Milica Šćepanović, Jovana Brnović, Ognjen Sekulić i Kristijan Blečić.

Portal Analitika