Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • CGO: Oštro osuđujemo napad na Pavićevića, UP hitno da reaguje, nasiljem se ne smije suzbijati sloboda izražavanja

"Adekvatno kazniti odgovorne"

CGO: Oštro osuđujemo napad na Pavićevića, UP hitno da reaguje, nasiljem se ne smije suzbijati sloboda izražavanja

Centar za građansko obrazovanje (CGO) oštro osuđuje brutalni napad na građanina i aktivistu civilnog sektora Boška Pavićevića koji se desio u Nikšiću.

CGO: Oštro osuđujemo napad na Pavićevića, UP hitno da reaguje, nasiljem se ne smije suzbijati sloboda izražavanja Foto: CGO
Portal AnalitikaIzvor

“Pozivamo Upravu policije i nadležno tužilaštvo da preduzmu hitno sve mjere za efikasno rješavanje ovog slučaja i adekvatno kažnjavanje odgovornih. Nasilje i zastrašivanje ne smiju biti sredstva suzbijanja slobode izražavanja i aktivnog učešća građana”, kazali su oni.

Nikšićanina pretukli jer je pokušao da fotografiše mučenje životinja: Transportovan u KCCG, čeka hitnu operaciju
8
Nikšićanina pretukli jer je pokušao da fotografiše mučenje…
03.12.2023 19:39


Ovaj incident je još jedna opomena, kako su kazali, suženog prostora za djelovanje kritički orijentisanog civilnog sektora i angažmana pojedinaca.

“Civilno društvo, zajedno s kritički orijentisanim građanima, suočava se s rastućom netrpeljivošću, govorom mržnje, napadima i prljavim kampanjama koji za cilj imaju upravo da ućutkaju one koji ukazuju na probleme”, saopštili su oni.

Nažalast to, kako su kazali su saopštenju, vodi atmosferi u kojoj nasilje postaje način sukobljavanja s neistomišljenicima, a čemu doprinose i donosioci odluka koji žele da suzbiju kritiku i ograniče slobodu izražavanja.

“Nema demokratskog društva ako u njemu nisu zaštićeni aktivisti i civilno društvo”, zaključuju oni.

Portal Analitika