Društvo

Darmanović-Dubak: Klime su „crkle“, još ne znamo čija je krivica

CEDIS kriv za „crkavanje“ klima u Odmaralištu Crvenog krsta CG u Sutomoru?

Navodno su predstavnici CEDIS-a sve potpisali i kazali „mi smo krivi, tužite nas, dobićete sigurno slučaj"

CEDIS kriv za „crkavanje“ klima u Odmaralištu Crvenog krsta CG u Sutomoru? Foto: M portal
M portalIzvor

Sistem klima uređaja u Odmaralištu Crvenog krsta u Sutomoru, prema nezvaničnim informacijama M portala izgoreo je prije nekoliko dana usljed pogrešnog spajanja, za šta je odgovoran elektroprenosni sistem CEDIS. Riječ je o sistemu klima uređaja čija je vrijednost blizu 50.000 eura. Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Darmanović -Dubak, međutim nije mogla da nam potvrdi ovu informaciju. Navela je samo da su klime „crkle“, ali da za sada ne mogu da kažu čija je krivica.

„Jesu „crkle“ klime. Nemamo mogućnost da kažemo čija je krivica“, kazala je ona za M portal.

Prema njenim riječima još uvijek utvrđuju šta se desilo, pa zbog toga nemaju do kraja detaljnu informaciju.

„Kada utvrdimo šta se desilo i do koga je krivica postupićemo u skladu sa tim“, navela je ona i dodala da će ovih dana pravna služba provjeriti šta je posrijedi i kako je došlo do toga da klime pregore.

Upravnik Odmarališta u Sutomoru, u kojem je došlo do kvara sistema klima uređaja, Momčilo Martinović, uputio nas je na PR službu Crvenog krsta, ali nam je usput otkrio da mu je asistent koji je zadužen za održavanje potvrdio da je došlo do kvara klima uređaja u Odmaralištu.

„Imamo problem u tom dijelu da je nastao kvar i da ćemo pokrenuti proceduru oko utvrđivanja odgovornosti, da li je odgovornost na onome ko snabdijeva ili je naša“, kazao je on i dodao da će oko utvrđivanja krivice vjerovatno biti uključen sudski vještak.

Prema nezvaničnim informacijama M portala krivica za pregorijevanje kompletnog sistema klima uređaja je na CEDIS-u, a šteta se mjeri na oko 47 hiljda eura. Navodno su predstavnici CEDIS-a sve potpisali i kazali „mi smo krivi, tužite nas, dobićete sigurno slučaj“.

U Crvenom krstu Crne Gore su kazali da će narednih dana imati više informacija o ovom slučaju.

Portal Analitika