Zanimljivosti

Bolnica mu dozvolila da prisustvuje carskom rezu supruge, on ih tužio jer je od toga dobio “psihozu”

Australijanac je pokušao da tuži bolnicu u Melburnu za milijardu australijskih dolara (643 miliona dolara) zato što su ga ohrabrili da prisustvuje carskom rezu svoje žene.

Ilustracija Foto: Unsplash
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

To je kod njega, navodno, izazvalo “psihozu”, prenosi Rts.

Supruga Anila Kopule rodila je zdravu bebu carskim rezom u Kraljevskoj ženskoj bolnici 20. januara 2018.

Kopula je rekao da je bio “ohrabren”, odnosno da mu je “dozvoljeno” da prisustvuje porođaju carskim rezom svoje žene, prenosi 7Njus. Tom prilikom je vidio krv i unutrašnje ograne svoje supruge, što je, kako kaže, kod njega izazvalo psihotični poremećaj i potpuno poremetilo njegov život.

Godinama nakon rođenja djeteta, podnio je tužbu Vrhovnom sudu Viktorije, navodeći da je bolnica prekršila svoju obavezu brige koju ima prema njemu i da je dužna da mu plati odštetu.

Kopula, koji se sam zastupao tokom postupka, procijenio je svoju štetu za psihički poremećaj na milijardu australijskih dolara.

Kraljevska ženska bolnica priznala je da je i prema njemu imala obavezu brige, ali je negirala da je to prekršila. Takođe je odbacila tvrdnje da je pretrpio bilo kakvu traumu.

Sudija Džejms Gorton je odbacio tužbu, označivši je kao “zloupotrebu procesa”.

Kopula je tvrdio na sudu da je bolest dovela do “raspada braka”.

Podvrgnut je ljekarskom pregledu, a vijeće je utvrdilo da “stepen psihijatrijskog oštećenja koji je rezultat prisustva porođaju podnosioca zahtjeva koji se navodi u tužbi ne zadovoljava granični nivo”.

On se nije složio sa nalazom vijeća, ali nije podnio zahtjev za preispitivanje odluke.

Bolnica je potom zatražila da se postupak obustavi.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
r realan_neregistrovani
20.09.2023. 13:46

Nemojte puštati da prisustvuju porođaju,jer nisu dorasli tom nivou svijesti

2
0