Literatura

Cetinjski Ars najbolji časopis na Sajmu knjiga u Sarajevu

2404ARS
Č
asopis za književnost, kulturu i društvena pitanja Ars, koji izdaje cetinjski Otvoreni kulturni forum, nagrađen je kao na 25. Međunarodnom sajmu knjiga i 12. Bijenalu knjiga u Sarajevu, prenosi Pobjeda.

Cetinjski Ars najbolji časopis na Sajmu knjiga u Sarajevu
Portal AnalitikaIzvor

- To je nagrada za višegodišnje prisustvo časopisa Ars na regionalnoj književnoj sceni i koncepcijsku posvećenost saradnji pisaca i izdavača. U posljednjih 15 godina, u svakom broju Arsa postoje prilozi najznačajnijih književnih stvaralaca iz regiona. Naravno, ova nagrada je i priznanje koncepciji časopisa koji je prepoznat kao jedna od najvažnijih periodičnih publikacija u svijeti književnosti na području zemalja bivše Jugoslavije – kazao je direktor OKF Milorad Popović za podgorički list.

Sajam knjiga u Sarajevu jedna je od najznačajnijih manifestacija kulture u jugoistočnoj Evropi. Svake godine okuplja više stotina izdavača i više od 100.000 posjetilaca. Zajedničko predstavljanje crnogorskih izdavača u Sarajevu ove godine je organizovao OKF, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.

Portal Analitika