In firme

Novi Golf R imaće više od 300 ks?

1404golf7
A
ko bi pokušali objektivno da sagledamo Golf sedme generacije, kada se slegne prašina koja se diže na komentarima, riječ je o veoma dobrom, kvalitetnom automobilu u kojem je dostupna najsavremena tehnologija, po cijeni koja iznad prosjeka klase. Poslije test vožnje i malo čitanja detalja, mnogi će doći do sličnog zaključka.

Novi Golf R imaće više od 300 ks?
Portal AnalitikaIzvor

Ipak, da li će najjača verzija Golfa, model R, biti dovoljno dobra da stane na crtu Meganu RS Trophy, Astri OPC, Lanceru EVO ili Imprezi?

Prema saznanjima britanskog magazina Auto Express, novi Golf R imaće motor snage preko 300 ks. Ovaj podatak dojavio im je insajder iz Volkswagena koji dodaje da će početna cijena ove verzije biti oko 35.000 eura.

Pomenuta snaga dobijaće se iz turbo motora zapremine 2,0 l a na podlogu će se prenositi preko sva četiri točka. Prema navodima istog izvora, VW razvija pogon na svim točkovima koji će doprinijeti da R verzija bude 100 kg lakša od aktuelne GTI verzije Golfa, sa pogonom na prednjim točkovima.

Prethodna generacija Golfa R bila je 150 kg teža od Golfa GTI šeste generacije.

Sedmica R će najvjerovatnije serijski imati mehanički šper diferencijal u čije će funkcionisanje ipak biti upletena i elektronika. Ovaj sistem dostupan je i na svježem Gofu GTI.

Na novom Golfu R biće moguće potpuno deaktiviranje ESP-a, što nije moguće na Golfu GTI. Zadnji dio najjačeg Golfa sedme generacije biće ukrašen sa četiri otvora izduvnog sistema.

Svjetska premijera trebalo bi da se dogodi u septembru, na sajmu u Frankfurtu, dok će se Golf R u prodaji naći početkom 2014. godine.

 

Portal Analitika